Home Financieel 3 fiscale voordelen voor het uitgeven van cadeaukaarten

3 fiscale voordelen voor het uitgeven van cadeaukaarten

by Redactie Ondernemers Effect
3 fiscale voordelen voor het uitgeven van cadeaukaarten

Af en toe is het van belang om je werknemers lekker in de watten te leggen. Dit doe je met verschillende soorten cadeaus, maar het is ook mogelijk om een cadeaukaart te geven. Zo hebben jouw werknemers zelf de mogelijkheid iets leuks uit te kiezen. Er zitten ook een aantal fiscale voordelen aan het uitgeven van cadeaukaarten voor jouw werknemers. Ben je benieuwd naar wat deze voordelen zijn? Je leest het in dit artikel!

Waarom een cadeaukaart uitgeven?

Je werknemers verdienen af en toe een beloning voor hun harde werk. Om je werknemers te belonen, geef je een cadeaukaart. Met een cadeaukaart heeft je personeel een vrije keuze in het cadeau dat ze krijgen. Cadeaukaarten geef je in verschillende winkels uit, waardoor jouw werknemer het perfecte cadeau voor zichzelf kiest.

Digitale of fysieke cadeaukaart

Er bestaan digitale en fysieke cadeaukaarten. Met een digitale cadeaukaart geef je het bedrag wat op de kaart staat uit in een online webshop. Dit is handig wanneer je geen tijd hebt om fysiek te winkelen. Een fysieke cadeaukaart geef je namelijk ook uit in een fysieke winkel. Tegenwoordig zijn er ook veel cadeaukaarten waar je de kaart zowel online als fysiek uitgeeft. Wist je dat er ook fiscale voordelen zitten aan het uitgeven van cadeaukaarten? Je leest deze voordelen hieronder.

1.      Cadeau is fiscaal aftrekbaar

Een cadeaukaart is een relatiegeschenk en relatiegeschenken zijn bedrijfskosten. Omdat een cadeaukaart dus eigenlijk een zakelijk belang heeft, is het fiscaal aftrekbaar. Let wel op: een cadeaukaart als relatiegeschenk is slechts deels aftrekbaar, omdat het onder gemengde kosten valt voor de inkomstenbelasting.

2.      Meer omzet bij verkopen cadeaukaarten

Misschien vindt jouw personeel het wel leuk om een cadeaukaart aan een andere collega te geven. In dit geval verkoop je een cadeaukaart die past in de huisstijl van het bedrijf. Je kan je eigen cadeaukaart laten maken, geheel in de stijl van jouw bedrijf. Door deze cadeaukaarten te verkopen, zorg je dus ook voor meer omzet.

Meer omzet bij verkopen cadeaukaarten

3.      Werkkostenregeling

De werkkostenregeling is iets waar je op let bij het uitgeven van een cadeaukaart voor je werknemer. Bij het geven van cadeaus komt namelijk werkkostenregeling (WKR) bij kijken. Dit betekent dat dit cadeau onder het loon van je werknemer valt, ook als het alleen thuis wordt gebruikt en niet op werk. Het voordeel hiervan is dat het onbelast is.

Denk jij erover je personeel binnenkort te verwennen? Denk er dan eens over om een eigen cadeaukaart te laten maken. Werknemers zijn blij met cadeaukaarten, omdat ze zelf iets leuks kunnen uitkiezen. Daarnaast bieden cadeaukaarten fiscale voordelen. Veel plezier vast met het geven!

related posts