Home Ondernemen 3 nuttige trainingen voor ondernemers

3 nuttige trainingen voor ondernemers

by SanderW013
3 nuttige trainingen voor ondernemers

Als ondernemer en zeker als startend ondernemer is het noodzakelijk jezelf te blijven ontwikkelen. Je bent als ‘eigen baas’ immers ook zelf verantwoordelijk voor je verdere ontwikkeling als persoon. Op persoonlijk vlak, maar ook op het gebied van ondernemen. Gelukkig zijn er tal van nuttige trainingen die je hiervoor kunt volgen. Niet zo verwonderlijk, want het afgelopen jaar kwamen er weer 73000 bedrijven bij. Het hoogste aantal sinds 2009. En opvallend is dat het grootste deel van deze bedrijven eenmanszaken zijn. Juist voor deze groep ondernemers is het volgen van nuttige trainingen een must. Daarom vind je hieronder mooie voorbeelden hiervan!

1. Cursussen en trainingen gericht op MKB

Je kunt in Nederland terecht bij een erkend bureau dat trainingen verzorgt voor ondernemers binnen het MKB. Dit zelfstandig en onafhankelijk cursus- en trainingsbureau heet dan ook MKB Cursus & Training. Je kunt er uit cursussen en trainingen kiezen onder verschillende onderwerpen. Je kunt hierbij denken aan trainingen op het gebied van social media, waarbij je leert social media in te zetten voor marketingdoeleinden of trainingen die zicht richten op persoonlijke en communicatieve vaardigheden. Genoeg keuze dus!

2. Trainingen op het gebied van IT

Voor elk type ondernemer kan een ict training uiterst waardevol zijn zodat zij zoveel mogelijk uit IT-toepassingen kunnen halen.  Deze toepassingen spelen een steeds belangrijkere rol binnen het ondernemen vanwege de technologische ontwikkelingen die razendsnel veranderen. Dat heeft enorme invloed op het ondernemerschap. Beschikken over de juiste vaardigheden op dit gebied is daarom essentieel als ondernemer. Je kun denken aan specifieke Microsoft trainingen of Apple trainingen waarbij je alles leert op het gebied van deze softwaresystemen.

3. Trainingen via de Kamer van Koophandel

Elke ondernemer is aangesloten bij de Kamer van Koophandel. Maar naast de verplichte registratie voor het handelsregister dat zij beheren organiseren zij ook allerlei interessante en nuttige bijeenkomsten, trainingen en seminars voor ondernemers. Vooral voor startende ondernemers zitten er nuttige trainingen tussen die zich richten op de beginnende fase van het ondernemen. Maar er worden nog veel meer ondernemersvraagstukken behandeld die voor veel meer ondernemers de moeite waard zijn. Daarnaast organiseert de Kamer van Koophandel ook evenementen waarbij bedrijven met elkaar in contact worden gebracht. Iets dat minstens net zo nuttig is als een goede training voor ondernemers!

Wil je dus investeren in kennis en ervaring als ondernemer zijnde, dan is het volgen van bovenstaande trainingen en cursussen een hele goede optie!

related posts