Home Featured 3 out of the box ideeën voor jouw marketingstrategie

3 out of the box ideeën voor jouw marketingstrategie

by SanderW013
3 out of the box ideeën voor jouw marketingstrategie

Een goede marketingstrategie is erg belangrijk voor jouw bedrijf. Het zorgt ervoor dat jouw bedrijf een identiteit krijg en dat je meer klanten werft. Er zijn verschillende ideeën die je implementeert in jouw marketingstrategie, maar wat zijn nu originele, out of the box ideeën? Je leest het in dit artikel.

Waarom is een marketingstrategie belangrijk?

Een marketingstrategie hoort bij de basis van jouw onderneming. Een marketingstrategie zorgt ervoor dat jouw dienst of product de juiste aandacht krijgt in de markt. Wanneer deze marketingstrategie goed is uitgewerkt, start je met jouw onderneming en werf je klanten. Het is belangrijk onderscheidend te zijn van je concurrenten, maar hoe doe je dit? Hiervoor zijn ook out of the box ideeën nodig voor jouw marketingstrategie. Deze ideeën lees je hieronder.

1.      Reclame op een voertuig

Reclame is iets wat bij jouw marketingstrategie hoort. Reclame op voertuigen is iets wat erg goed werkt. Zeker omdat je hier eindeloos mee varieert, pas je dit helemaal aan op jouw onderneming. Kies voor bijvoorbeeld reclame op een auto. Zo plak je je eigen logo op het voertuig of kies je de kleuren van de huisstijl van jouw onderneming.

2.      Maak leuke facturen

Een factuur uitsturen is niet altijd even leuk, want niet iedereen vindt het leuk om geld uit te geven. Maar ook van een factuur maak je gemakkelijk iets leuks. Verkoop jij leuk, nieuw product en wil je dit promoten? Zet het dan op de facturen die je uitstuurt. Op deze manier promoot je subtiel je nieuwe product naar je klanten.

3.      Een klein presentje

Iets wat ook goed helpt bij het behouden van klanten is een klein presentje achterlaten bij hun bestelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een waardebon die zijn in de mail krijgen of een zakje snoepjes bij de doos in de bestelling. Laat hierbij een kaartje achter met een bedankje voor de bestelling. De kans is hierdoor groter dat de klant nog eens een bestelling plaatst.

Iets wat hierbij aansluit is het behouden van goed contact met bestaande klanten. Is één van je klanten al een jaar klant bij jou? Laat dan ook je blijk van waardering zien door een klein presentje te geven. Post jouw klant iets positiefs over jouw bedrijf? Idem dito.

Er zijn veel mogelijkheden voor jouw marketingstrategie. Met deze ideeën voeg je iets origineels toe aan jouw marketingstrategie, werf jij nieuwe klanten en behoud jij je bestaande klanten.

related posts