Home Personeel 3 tips voor een succesvolle werving van personeel

3 tips voor een succesvolle werving van personeel

by SanderW013
3 tips voor een succesvolle werving van personeel

Niet in elke sector zijn op dit moment gemakkelijk goede mensen te vinden. Ook jouw bedrijf kan misschien wel een paar tips gebruiken om personeel te werven op een succesvolle manier. Of het nu gaat om administratief personeel, om medewerkers voor de bouw, of voor gespecialiseerd IT-personeel: wie goede werknemers kan vinden heeft uiteraard een streepje voor op de concurrentie.

Natuurlijk zijn er meerdere wegen naar Rome. Dus: werknemers gezocht? We bespreken drie tips die je direct in kan zetten voor succesvolle werving van jouw nieuwe personeel.

Tip nummer 1: Stel een helder profiel op

Succesvol nieuw personeel werven begint bij een ogenschijnlijk eenvoudige vraag: wat voor personeel heb je nodig? Zolang een helder profiel ontbreekt, is het ook heel moeilijk om een goede aansprekende vacature op te stellen – en om de juiste persoon voor de baan te vinden. Slechte profielbeschrijvingen zijn een belangrijke oorzaak dat werving van personeel niet succesvol is, en dat de doorloop stijgt. Weten wie je zoekt, wat je verwacht en ook wat jij te bieden hebt, is de eerste stap naar succes.

Tip nummer 2: Geef sollicitanten een goed gevoel

De meeste bedrijven die personeel zoeken, laten een vacature uitgaan. Daar solliciteren vaak meerdere mensen op. In sectoren waarin werknemers schaars zijn, is het verstandig om extra aandacht te besteden aan deze procedure.

Solliciteren kan voor de sollicitant zenuwslopend zijn, en kost veel tijd en moeite. Investeer erin om je toekomstige medewerkers vanaf het begin direct een positief gevoel te geven. Begeleid het sollicitatieproces, vergoed kosten, en denk erover na wat jij sollicitanten voor leuke extraatjes kan bieden om bij jou te komen werken. Voor het merendeel van de werknemers spelen extra arbeidsvoorwaarden een nog grotere rol dan een hoog salaris!

Tip nummer 3: Neem personeel in dienst via een uitzendbureau

Uitzendbureaus hebben een grote pool van mogelijke werknemers. Bovendien hebben ze actieve recruiters, die op zoek kunnen gaan naar specialistisch personeel. Het is voor hen bijvoorbeeld makkelijker om personeel uit het buitenland aan te trekken. Mensen laten werken via een uitzendbureau is dan ook een makkelijker manier om veel personeel ‘uit te proberen’ – zeker nu de regels rondom de proeftijden zijn aangescherpt. Bevalt een werknemer goed? Dan kun je hem of haar altijd in vaste dienst nemen.

Succesvol werven van personeel

Bij het werven van personeel komt heel wat kijken. Het belangrijkste is dat de basis in orde is: een helder profiel, een goede sollicitatieprocedure, en eventueel een betrouwbaar uitzendbureau dat de werknemers kan aanleveren. Op die manier moet het lukken om de juiste man of vrouw voor de positie te vinden!

related posts