Home Featured 3 Windows trainingen die de productiviteit van werknemers verhogen

3 Windows trainingen die de productiviteit van werknemers verhogen

by SanderW013

Wanneer je als bedrijf veel digitaal werkt, wil je natuurlijk dat al je medewerkers digitaal vaardig zijn. Toch zul je merken dat een aantal collega’s makkelijk zijn weg vindt in de digitale wereld van Windows, terwijl een aantal collega’s juist achterblijft en door de snelle ontwikkelingen binnen de IT jouw onderneming soms niet kan bijbenen. Dat is vervelend voor de productiviteit van de collega en de collega zelf, want niets is vermoeiender dan merken dat je iets niet kunt. Met de drie trainingen die we in dit artikel benoemen pak je beide problemen tegelijk aan. Je medewerkers krijgen meer zelfvertrouwen in het digitaal werken, waardoor ze efficiënter te werk gaan en de productiviteit wordt verhoogd. Met welke trainingen kan dat?

1.      Office 365 training

Microsoft Office wordt het meest intensief gebruikt als het gaat om software voor Windows. Hoogstwaarschijnlijk wordt er in jouw bedrijf ook gewerkt met Word, Excel of Teams. Office 365 is een clouddienst van Microsoft die de productiviteit en mobiliteit van je onderneming vergroot. Er zijn verschillende Office 365 trainingen beschikbaar, van trainingen specifiek voor systeembeheerders tot trainingen voor de applicaties die Office 365 biedt zoals Teams of Sharepoint.

2.      Windows 10 basistraining

Windows 10 is de meest recente versie van Windows. Het is de nieuwste uit een reeks van besturingssystemen ontwikkeld door Microsoft en wordt vaak ingezet voor zakelijk gebruik. Vaak kan er veel efficiënter met dit systeem gewerkt worden maar mist de basale kennis van het programma.  Tijdens een basistraining maken je werknemers kennis met de basisbegrippen en -functies van Windows 10, waardoor ze in een keer weten hoe alles werkt en ze de Windowsomgeving praktisch en efficiënt kunnen inzetten tijdens hun werkzaamheden. Zeker wanneer je werknemers hebt die nog helemaal niet bekend zijn met Windows, of wanneer je net bent overgestapt op Windows 10, is deze cursus een aanrader.

3.      Outlook Advanced

Het standaard mailprogramma van Office, Outlook, kan soms een uitdaging zijn. Een overvolle mailbox die niet leeg lijkt te worden is een veelvoorkomend probleem. Maar Outlook is juist dé partner die je werknemers nodig hebben als het gaat om productiviteit. Door efficiënter te kunnen werken in Outlook verhoog je de productiviteit en ga je georganiseerder te werk. Na de cursus kunnen medewerkers direct aan de slag met het toepassen van nieuwverworven kennis en vaardigheden op hun e-mail, agenda, taken en contactpersonen.

Effectiever werken met Windows

De toepassingen van Windows bieden eindeloos veel mogelijkheden en vaak kennen we nog maar de helft van de mogelijkheden. Met een van bovenstaande cursussen kun je ervoor zorgen dat de medewerkers in jouw organisatie veel efficiënter werken, waardoor er met weinig moeite meer gedaan wordt in dezelfde tijd.

related posts