Home OndernemenNetwerken 4 functionele relatiegeschenken, waar je klanten iets aan hebben

4 functionele relatiegeschenken, waar je klanten iets aan hebben

by SanderW013

Kerst, jaarwisseling, een jubileum of zomaar. Een relatiegeschenk kun je geven vanwege verschillende redenen. Maar de tijd van een prulletje cadeau doen is verleden tijd. En met deze tips overkomt jou dat niet meer. Vanaf nu geef je alleen nog maar geschenken waar de ontvanger daadwerkelijk iets mee kan!

We hebben voordat je een geschenk zoekt nog een drie tips voor je! Kijk naar de persoon aan wie je het geeft. Want dan is de kans groter dat je de plank niet misslaat. Je wilt immers niet een sportief cadeau geven aan iemand die daar niets mee heeft. De tweede tip is dat je goed kijkt hoe en waarom je een relatiegeschenk opneemt in jouw marketingmix. Als laatste willen we meegeven dat jouw logo echt niet heel groot op het geschenk hoeft te staan, want dat kan het cadeautje minder aantrekkelijk maken. Verwerk het klein of laat het op de verpakking plaatsen. De ontvanger vergeet echt niet dat jij de gever was van dit handige cadeau.

Een speaker als relatiegeschenk

Pop, jazz, rock of country. Iedereen houdt wel van muziek. Daarom zal een speaker letterlijk en figuurlijk als muziek in de oren klinken. Kies een kleintje die je gemakkelijk middels een usb kunt aansluiten op de computer of die op bluetooth werkt. Dit geschenk is handig voor thuis of blijft gewoon op kantoor staan om de vrijmibo extra kracht te geven.

Een mok als relatiegeschenk

Dit klinkt misschien heel saai: een mok als relatiegeschenk. Maar dat gaat jou niet overkomen. Je kunt namelijk mokken bedrukken en dat doe je natuurlijk met een knipoog. Kies een grappige of inspirerende quote, natuurlijk afhankelijk waar je jouw ontvanger blijer mee maakt. Wedden dat de collega’s nu altijd uit jouw mok de ochtendkoffie willen drinken?!

Planner als relatiegeschenk

Het mooie aan een planner is dat dit een functioneel relatiegeschenk is voor iedereen. Want iedereen vindt het fijn om dingen op te schrijven. Wat zijn de to do’s, welke acties mag je niet vergeten en wat aantekeningen van die ene vergadering. Dat kan allemaal in een planner. Nog een voordeel: je kunt zelf een planner maken. Afhankelijk van het bedrijf dat je hebt, kun je hem al dan wel of niet in jouw eigen stijl maken. Kies bijvoorbeeld voor jouw eigen kleuren of typografie. Plaats grappige quotes die jouw medewerkers vaak zeggen, om het persoonlijk te maken. Maar wil je liever iets universeels? Gewoon doen, want het feit dat het afkomstig is van jouw organisatie zal niet vergeten worden. Maak dit boekje zo leuk dat iedereen hem ook echt gaat gebruiken. Dit boekje maken kost misschien iets meer tijd dan een ander relatiegeschenk, maar het zal zeker gewaardeerd worden.

related posts