Home Evenementen 4 redenen om een pubquiz te organiseren

4 redenen om een pubquiz te organiseren

by SanderW013
4 redenen om een pubquiz te organiseren

Bij het organiseren van een bedrijfsuitje denk je wellicht niet direct aan het organiseren van een pubquiz, maar dit is een waanzinnig leuke activiteit om te ondernemen tijdens het personeelsuitje. De pubquiz staat synoniem voor een gezellige avond, waar het niet gaat om winnen maar om samenwerken met je collega’s op een andere manier dan je gewend bent op kantoor. Je kunt al een pubquiz houden met bijvoorbeeld 10 personen, maar ook grote groepen kunnen meedoen aan de pubquiz omdat je dan gewoon de groepjes wat groter maakt. Lees verder om er achter te komen of het organiseren van een pubquiz iets voor jouw bedrijf is.

Zelf een pubquiz organiseren: teambuilding pur sang

Teambuilding kan geforceerd voelen als je bijvoorbeeld met een groepje een kampvuur aan de gang moet krijgen of een kano moet bouwen van gebruikte rietjes. De pubquiz wordt gehouden in een informele setting: in de kroeg, met een biertje in de hand. Eigenlijk net zoals jouw medewerkers het weekend vieren met vrienden. Zo werken ze in een ontspannen omgeving samen met hun collega’s aan niet al te moeilijke vraagstukken en leren ze elkaar wellicht van een onverwachte kant kennen.

Pubquiz op locatie: een goedkope bedrijfsactiviteit

Als klein bedrijf wat leuks doen met je medewerkers maar je hebt maar een beperkt budget? Ook dan is de pubquiz ideaal. Je kunt gewoon een pubquiz inhuren en deze op een locatie naar keuze houden. Dit kan je favoriete kroeg zijn, maar ook in een bedrijfsruimte die wordt omgetoverd tot gezellige kroeg. Jouw gasten zullen zich zeker vermaken als ze onder begeleiding van de quizmaster worden uitgedaagd om de meest uiteenlopende vragen te beantwoorden. Doordat de activiteit niet zo veel geld kost hou je wat budget over voor de drankjes of misschien zelfs een leuk presentje voor je medewerkers.

Niet afhankelijk van het weer

In Nederland is niets zo veranderlijk als het weer. Het is niet voor niets een spreekwoord. Daarom is het wel heel prettig dat je de pubquiz gewoon binnen kunt organiseren. Zo weet je zeker dat het weer op de geprikte datum van het bedrijfsuitje geen roet in het eten kan gooien en hoef je geen back-up plan te maken. Dat scheelt je weer veel tijd en daarmee geld.

Een pubquiz organiseren; verrassend en origineel bedrijfsuitje

Een pubquiz is weer eens wat anders dan je medewerkers gewend zijn. In een café genieten van een biertje of wijntje terwijl je staat te kletsen met collega’s lijkt niet alsof je echt moet werken aan teambuilding. Toch zijn je medewerkers stiekem erg hard bezig om een doel te bereiken, dat is namelijk de eerste plek in de wacht slepen. Zodra het spel op gang komt, komt ook de drang om te winnen naar boven en wordt er opeens zeer goed samengewerkt.

related posts