Home Featured 4 social media-tools die je moet hebben!

4 social media-tools die je moet hebben!

by Jaro Broeklander
social-media-tools

Social media is essentieel voor het promoten van je bedrijf. Als moderne ondernemer ontkom je er niet aan. Op social media kun je relatief eenvoudig je doelgroep bereiken zonder daar veel geld aan kwijt te zijn. Wel kun je eenvoudig het overzicht verliezen met al die verschillende accounts. Gelukkig heb je daar wat handige tools voor. Wij hebben de 4 meest handige social media-tools op een rijtje gezet!

1. Tweetdeck

Als je Twitter gebruikt als Social Media Marketing dan kun je niet om Tweetdeck heen. Deze tool is, zoals de naam al doet vermoeden, alleen te gebruiken voor Twitter. Dit maakt de tool niet minder handig. Tweetdeck is als het ware een soort van uitgebreide versie van de twitterwebsite. Je kunt je tweets beheren, organiseren en de statistieken bekijken. Enige nadeel van deze tool is dat er alleen een desktopversie is en géén app. Voordeel: Tweetdeck is vooralsnog gratis te gebruiken!

social-media-tools-2

Lees ook: Hoe bepaal je de juiste doelgroep?

2. Buffer

Wil je al je social media kanalen met 1 tool beheren? Dan is buffer de beste keuze. Met buffer kun je social media posts gelijkmatig over de dag inplannen, zodat je volgers niet achterelkaar platgegooid worden met updates. Je kunt zelf de tijden bepalen en vervolgens je posts vooruit plannen. Bovendien kun je na publicatie eenvoudig inzicht krijgen in de statistieken en updates opnieuw laten publiceren. Buffer heeft een gratis versie, maar wanneer je veel social media accounts hebt moet je wel betalen.

3. Blog2social

Draait jouw website op WordPress? Dan is Blog2social een onmisbare tool. Met deze WordPress plug-in. Kun je in je WordPress Admin content delen op je social media kanalen zonder dat je een ander tabblad hoeft te openen. Zo kun je gelijk doorwerken aan nieuwe content. Ook kun je content automatisch laten delen zodat je er helemaal geen omkijken meer naar hebt. Eenvoudig én snel dus! De gratis versie is beperkt, maar voor kleine ondernemers meer dan voldoende!

social-media-tools-3

Lees ook: Zakelijke successen behalen op Facebook? 5 tips!

4. Canva

Op social media is het essentieel dat je posts er mooi uitzien. Veel mensen scrollen nogal snel door hun feed heen en met een pakkende afbeelding heb je meer kans dat ze bij jouw post blijven hangen. Je kunt deze visuals met dure programma’s als Adobe Photoshop of Adobe Illustrator maken, maar er is ook een hele handige online (gratis) tool. Met Canva heb je binnen no-time de meest prachtige visuals voor Facebook, Twitter, YouTube en andere social media gecreëerd. Er zijn veel templates die je eenvoudig kunt aanpassen en je kunt je eigen logo uploaden.

Welke social media tools gebruik jij zoal? Laat het ons weten in de comments hieronder!

related posts