Home Financieel 4 Tips om onvoorziene kosten als ondernemer te voorkomen

4 Tips om onvoorziene kosten als ondernemer te voorkomen

by SanderW013
4 Tips om onvoorziene kosten als ondernemer te voorkomen

Als ondernemer kom je vaak in aanraking met onvoorziene kosten. Zo kan het koffieapparaat een keer stuk gaan en dient deze vervangen te worden of wordt er een werknemer ziek. Aan deze kosten kun je vaak helemaal niks doen, het gebeurt gewoon. Je kan er echter wel rekening mee houden en dit van te voren begroten. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om deze kosten te voorkomen.

1 Een accountant

Een accountant kost misschien iets meer om in dienst te nemen, maar hij of zij kan je er perfect bij helpen om te besparen op onnodige uitgaven, maar ook om de onvoorziene kosten te verminderen. De accountant is namelijk opgeleid om dit soort dingen te bepalen en rekening mee te houden. Daarnaast kan de accountant ook veel meer dan alleen de onvoorziene kosten berekenen. Hij of zij kan je ook helpen om de lonen op het juiste moment uit te betalen.

2 Een aansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan ervoor zorgen dat als je aansprakelijk wordt gesteld voor bepaalde kosten, je deze niet zelf hoeft te betalen. Houd wel rekening met de kosten van het eigen risico. De verzekering zal de schade vergoeden wanneer je daadwerkelijk aansprakelijk bent. Het kost misschien een beetje extra iedere maand, maar op de lange termijn kan het erg lonen. Dit kan dan ook een hoop schelen in de portemonnee van de zaak.

3 De kamer van Koophandel

De kamer van koophandel kan je helpen bij het voorkomen van onvoorziene kosten. Zij hebben vaak veel informatie voorhanden, die je de goede richting op kan helpen. Zo hebben ze ook veel informatie voor startende ondernemers, waardoor je een bedrijf kan oprichten. Ook met de informatie van de kamer van Koophandel kun je nagaan waar je zelf veel kosten aan kwijt bent. Hierdoor kun je gaan besparen op onnodige kosten, waar je zelf nooit aan had gedacht.

4 De begroting

Als je een bedrijf gaat beginnen, zul je waarschijnlijk elk jaar een begroting maken. In de begroting kun je de de onvoorziene kosten in calculeren. Zo kun je de onvoorziene kosten niet voorkomen, maar wel opvangen. Houd deze kosten niet al te laag, je weet immers maar nooit. Als aan het einde van het jaar blijkt, dat er geld over is, kun je hier altijd nog weer andere dingen mee doen. De overgebleven bedragen kunnen bijvoorbeeld weer hergebruikt worden als onvoorziene kosten voor het komende jaar.

Wat doe jij om onvoorziene kosten te voorkomen? We voegen jouw tips graag toe aan dit artikel!

related posts