Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /srv/www/ondernemers-effect.nl/vhosts/www/htdocs/wp-content/themes/soledad/functions.php on line 165

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /srv/www/ondernemers-effect.nl/vhosts/www/htdocs/wp-content/themes/soledad/functions.php on line 165
5 handige functies van LinkedIn die je nog niet kende! - Ondernemers Effect
Home Featured 5 handige functies van LinkedIn die je nog niet kende!

5 handige functies van LinkedIn die je nog niet kende!

by Jaro Broeklander
linkedin-functies

LinkedIn is hét Social Media platform voor ondernemers. Dit platform mag dus beslist niet ontbreken in je Social media marketing strategie. Wanneer je voor het eerst kennismaakt met dit platform oogt het misschien iets minder gebruiksvriendelijk als bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Door even door te zetten en je goed in te lezen, ben je hier zo aan gewend en kun je LinkedIn eenvoudig gebruiken voor het promoten van je onderneming. Om je alvast op weg te helpen hieronder 5 functies van LinkedIn die je nog niet kende!

1. Je e-mailadres wijzigen

Als je een linkedIn profiel aanmaakt, doe je dat waarschijnlijk met je persoonlijke mailadres. Dit e-mailadres wordt, in tegenstelling tot andere social media platformen, op bij je profiel getoond. Daarnaast wordt dit e-mailadres ook getoond wanneer je iemand een uitnodiging stuurt. Het is natuurlijk veel professioneler als hier je zakelijke e-mailadres wordt getoond. Via deze link kun je het e-mailadres eenvoudig aanpassen.

Lees ook: Dit zijn de 4 voordelen van een zakelijk e-mailadres!

2. Je persoonlijke URL aanpassen

Een LinkedIn heeft van zichzelf een hele rare URL met allerlei nummers en toevoegingen. Het is onbekend waar deze getallen voor staan, maar we kunnen het erover eens zijn dat dit er niet uitziet. Gelukkig heeft LinkedIn hier iets op gevonden. Via je profielinstellingen kun je eenvoudig je persoonlijk URL aanpassen naar bijvoorbeeld nl.linkedin.com/in/*jouwbedrijf*. Dit ziet er een stuk professioneler uit en zorgt er daarnaast voor dat je beter gevonden wordt in Google.

3. Internationaal

Heb jij een bedrijf met zowel Nederlandse klanten als Internationale klanten? Dan kan het lastig zijn om te kiezen voor een taal waarin je LinkedIn-profiel getoond wordt. Er zijn misschien Nederlandse bedrijven die geen Engels kunnen, maar Internationale bedrijven of klanten spreken natuurlijk vaak geen Nederlands. Er is een manier waarmee je je profiel in een tweede (of zelfs derde) taal kunt aanmaken. Meer informatie over talen vind je hier.

linkedin-functies-2

Lees ook: Tips voor een succesvolle online marketing!

4. Gebruik je profiel als CV

Heb jij veel tijd en aandacht besteed aan het maken van jouw LinkedIn-profiel? Dan zou je misschien wel willen dat je deze ook als CV kan gebruiken. Dan hebben we goed nieuws: dat kan! Je kunt je profiel namelijk exporteren naar een PDF. Zo kun je ook offline mensen imponeren met je LinkedIn-profiel. Hoe werkt het? Ga naar ‘mijn profiel’ en klik vervolgens op ‘Exporteren als PDF’. Helaas worden afbeeldingen niet meegenomen, maar dit is in veel gevallen alleen maar handig!

Lees ook: 4 socialmedia-tools die je moet hebben!

5. Eenvoudig connecties toevoegen

LinkedIn is natuurlijk alleen zinvol als je veel (relevante) connecties hebt. Dit begint natuurlijk binnen je eigen netwerk. Hoe vind je nu al deze mensen? Je krijgt natuurlijk suggesties van LinkedIn zelf, maar er is nog een trucje! Zo kun je via een klik op de knop al je contacten via Gmail, Hotmail, Outlook en Yahoo toevoegen. Download het bestand van je e-mail contacten en upload deze in (.csv, .txt. of .vcf). Nu kun je al deze contacten met een druk op de knop een uitnodiging versturen. Dit werkt overigens ook voor Twitter.

Wist jij deze functies van LinkedIn al? Zijn we nog ‘onbekende’ functies vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

related posts