Home PersoneelBedrijfsuitjes 5 ideeën om een geslaagd bedrijfsuitje te organiseren voor je medewerkers

5 ideeën om een geslaagd bedrijfsuitje te organiseren voor je medewerkers

by SanderW013
5 ideeën om een geslaagd bedrijfsuitje te organiseren voor je medewerkers

Het is niet altijd eenvoudig om een geslaagd bedrijfsuitje te organiseren voor een heleboel medewerkers. Meer zelfs: iedereen tevreden houden, zal zelden tot de mogelijkheden behoren. Laat je hierdoor ook niet ontmoedigen en weet dat bij een geslaagd uitje het overgrote deel een fantastische dag zal hebben beleefd. Uiteraard heeft die extra motivatieboost ook zo z’n voordelen voor de onderneming. Ik voorzie jou alvast van vijf tips voor een geslaagd bedrijfsuitje.

# 1. Kies voor een sportieve uitdaging

Het merendeel van de personeelsleden verkiezen een sportief geladen bedrijfsuitje. Hier kan eventueel een soort van teambuilding aan gekoppeld worden. Er zijn talloze sportieve uitdagingen te bedenken die je eenvoudig zelf kan organiseren of kan overlaten aan een externe organisatie. Misschien zelfs aan een van de medewerkers, dat maakt het net zo leuk. Het is in dat geval een goed idee om dit niet jaarlijks aan dezelfde medewerker(s) over te laten, dan kan je er zeker van op aan dat het jaarlijks bedrijfsuitje toch weer elk jaar net dat tikkeltje anders is!

# 2. Ga gewoon eens lekker uit eten

Naast een sportieve uitdaging blijft een van onze favoriete vrijetijdsbestedingen nog steeds eens lekker uit eten gaan. Hier heb je ook weer ruimte om te kiezen voor een gezellig restaurant of om op zoek te gaan naar een uitstekende catering. Mits een goede planning en indien hiervoor interesse is binnen het bedrijf, kunnen enkele hobbykoks zeker aan de slag met het bereiden van een eigen groot feestmaal. Mag het wat eenvoudiger? Dan is een bedrijfsbarbecue dan weer een echte aanrader. Dit is tevens ook de ideale gelegenheid om naast de medewerkers ook hun gezin beter te leren kennen.

# 3. Een creatieve uitdaging voor de hele groep

Niet enkel een sterrenmaaltijd bereiden is een mogelijke creatieve uitlaatklep voor jouw medewerkers. Ook andere creatieve uitdagingen zijn denkbaar. Hiervoor zijn er over het gehele land verscheidene uiteenlopende creatieve workshops terug te vinden. Zo zijn de zogeheten Escape Games populairder dan ooit. Hierbij gaan kleine groepjes gezamenlijk aan de slag met het oplossen van allerlei problemen en puzzels om hun vrijheid te herwinnen. Uiteraard is dat minder geschikt voor grote groepen.

# 4. Zorg voor een goede mix

Naargelang de voorziene tijd, kan je ook kiezen voor een mix bestaande uit meerdere van voorgaande ideeën en activiteiten. Zo ben je er zeker van dat iedereen zich wel ergens kan uitleven en uiteindelijk een topdag zal beleven. Wie houdt er tenslotte niet van een lekkere barbecue met een biertje na een dag vol sportieve en creatieve uitdagingen? Zo kan je bijvoorbeeld een bezoekje aan het Rijksmuseum koppelen met de Heineken Experience Amsterdam waarna jullie uiteraard nog zelf iets lekkers kunnen gaan eten en drinken.

# 5. Waarom geen feestje bouwen?

Misschien wel het eenvoudigst te implementeren idee voor jullie bedrijfsuitje, is het zelf organiseren van een onvergetelijk feestje. Voorzie catering en/of een locatie en klaar! Eventueel aan de hand van een thema en met allerlei opdrachten om de avond op te fleuren. Wees vooral creatief, dat maakt het net zo leuk.

related posts