Home Featured 5 manieren om je relaties & partners tevreden te houden

5 manieren om je relaties & partners tevreden te houden

by SanderW013
5 manieren om je relaties & partners tevreden te houden

Iedere relatie bestaat uit hoogtepunten en wat mindere punten. Het kan natuurlijk niet altijd koek en ei zijn. Er zullen ongetwijfeld eens spanningen zijn tussen jou en partner, maar dat is heel normaal in een relatie. Zolang het grootste gedeelte van de relatie leuk is en je allebei er nog veel plezier uit haalt, zit de relatie nog wel goed. Maar voor een goede relatie zijn een aantal dingen wel van belang, zoals bijvoorbeeld vertrouwen en liefde. Deze dingen ontbreken meestal niet in een relatie, maar toch er een paar kleine tips waardoor je partner nog gelukkiger met je is.

1. Samen wat drinken

Als je na een lange werkdag eindelijk thuis komt, wil je het liefst alleen nog maar op de bank liggen met een flesje bier. Tenminste zo denken waarschijnlijk veel mannen en/of vrouwen erover. Maar voor een partner, die een rustige dag heeft gehad, is dat natuurlijk minder leuk. Kies er dan bijvoorbeeld voor om samen met je partner een fles rode wijn open te trekken en de dag even te bespreken. Vervolgens kun je samen gezellig gaan eten en dan alsnog even op bank liggen. Op deze manier kan iedereen tevreden zijn.

2. Leuke uitjes plannen

Veel koppels hebben het idee dat ze in een sleur terecht komen. Dagen bestaan uit werken, eten en slapen. Weekenden bestaan uit zorgen voor de kinderen en achterstallig werk afronden. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om een sleur te voorkomen. Kies er bijvoorbeeld voor om een dagje naar een wijnproeverij te gaan en achteraf de lekkerste wijnen te kopen. Maar ook een weekendje weg en genieten aan zee is bijvoorbeeld een goede optie.

3. Luister naar elkaar

Naar elkaar luisteren is natuurlijk belangrijk in een relatie. Maar ook praten is belangrijk. Wees dus niet bang om over je gevoelens te praten als je even een mindere dag hebt. Je partner zal het vast begrijpen en je proberen te steunen in de situatie. Door met elkaar te praten, ook over de lastige dingen, zul je merken dat je steeds meer vertrouwen in elkaar krijgt en een leukere relatie krijgt.

4. Alles hoeft niet spontaan te zijn

Spontaniteit is wel belangrijk in een relatie, maar je hele relatie hoeft hier niet op gebaseerd te zijn. Er zijn een aantal dingen die echt noodzakelijk zijn in een relatie, zoals goede afspraken over bepaalde zaken. Maar spontaniteit is meer een leuk extraatje. Kom een keer thuis met bloemen voor je vrouw, of bereidt het lievelingsmaaltje van je man klaar. Dit hoeft natuurlijk niet elke dag, maar eens in de zoveel tijd kan wel goed zijn voor de relatie.

5. Nieuwe dingen

Nieuwe dingen werken vaak goed om uit een sleur te komen. Ga bijvoorbeeld eens naar een nieuw restaurant, in plaats van altijd de Griek op de hoek. Ook een keer pizza bestellen en thuis samen opeten kan een optie zijn. Je hoeft niet altijd buiten de deur te gaan voor nieuwe dingen. Er zijn dus genoeg dingen die je kan doen om je relatie weer wat extra’s te geven.

related posts