Home Featured 5 manieren om je zakelijke vermogen succesvol te investeren

5 manieren om je zakelijke vermogen succesvol te investeren

by SanderW013
5 manieren om je zakelijke vermogen succesvol te investeren

Heb jij inmiddels reserves opgebouwd in je onderneming, dan is het wel duidelijk dat het niet verstandig is om deze op een spaarrekening te laten staan. Als ondernemer wil je dat jouw vermogen rendeert en dat kan ook op de volgende manier.

1. Onroerend goed

Stenen houden altijd hun waarde is een bekende uitspraak, maar ook dat is niet 100% meer correct. Een investering in winkelpanden is momenteel immers niet bepaald zonder risico. waar het echter woningen betreft, kan je op de juiste locatie een uitstekend rendement behalen. Ook bij woonhuizen zal er ongetwijfeld weer een forse tijdelijke daling optreden, maar als jij het vermogen op langere tijd kan laten staan, is ook dat geen probleem.

2. Aandelen

Heb jij een beetje zicht op de zakelijke markt, dan zijn aandelen ook een mogelijkheid. Er zijn risico’s aan verbonden, maar met een gespreide portefeuille bouw je al snel wat zekerheid in. In moeilijke tijden hebben ook veel beursbedrijven het zwaar. Dat biedt ook mogelijkheden als je ze op het juiste moment kan kopen. Lees je eens een beetje in op de moderne effectenhandel. Ook voor particulieren zijn er veel meer mogelijkheden en de provisies zijn flink verlaagd. Denk ook eens aan obligaties of CFD’s.

3. Valuta

Natuurlijk kan je investeren in de bestaande valuta zoals de euro en de dollar en daarmee traden (kopen en verkopen om koerswinst te maken). Maar wat denk jij over crypto-valuta? De grootste en meest bekende is de bitcoin. Ook bitcoin trading is mogelijk, maar je kan ze ook gewoon als belegging aanhouden. Heb jij de bitcoin koers in de periode sinds de creatie daarvan in 2008 wel eens bekeken? En wie weet is kennis van de bitcoin ook een pre als deze belangrijker wordt in de financiële wereld en de huidige valuta zou verdringen.

4. Edelmetaal

Het is vaak een discussie of edelmetalen zoals goud en zilver nog een veilige haven zijn in deze verwarrende tijden. Tijdens de coronacrisis zijn de goud- en zilverprijzen fors omhoog gegaan. Dat is wellicht het beste antwoord dat alle sceptici konden krijgen. Edelmetaal heeft geen direct rendement en om die reden wordt het vaak niet serieus genomen als belegging. Als jij meer belangstelt in zekerheid is dat minder van belang.

5. Kunst en nog veel meer

Voor kunst en andere verzamelobjecten is een rendement vaak moeilijk te voorspellen. Daar staat tegenover dat jij er wellicht veel plezier aan kan beleven als het jouw hobby is. Een waardevolle collectie is immers vaak meer dan alleen een investering van zakelijk vermogen dat je hebt opgebouwd.

Let op: Fiscaal zijn er diverse regels voor zakelijk investeren. Vaak wordt het zakelijke aspect pas achteraf door de belastingdienst beoordeeld indien je zelf geen initiatief hebt genomen. Als het om grotere bedragen gaat, is het altijd verstandig om vooroverleg te hebben met de fiscus. Neem hiervoor ook gerust contact op met een fiscaal adviseur. Deze kan je uit ervaring al vaak duidelijk maken wat kan en niet kan in jouw persoonlijke situatie en dat voorkomt problemen achteraf.

related posts