Home Marketing 5 redenen waarom SEO belangrijk is voor je organisatie

5 redenen waarom SEO belangrijk is voor je organisatie

by SanderW013
5 redenen waarom SEO belangrijk is voor je organisatie

Als ondernemer besteed je natuurlijk aandacht aan het verwerven van nieuwe klanten. Prospectbezoeken, telefoontjes en advertenties in weekbladen dragen daaraan bij. Waarschijnlijk heb je ook een website waarmee je klanten hoopt aan te spreken. In de marketingmix blijkt SEO echter vaak te ontbreken. Met redenen zoals “ik ben toch goed vindbaar in Google” wordt de SEO vervolgens naar de prullenmand verwezen. Tjah, indien je dan bedoelt dat je na het intikken van jouw bedrijfsnaam op de eerste plaats in Google verschijnt… Nee, een goede SEO is ook voor jouw organisatie belangrijk. En wel hierom.

# 1. Meer bezoekers, meer leads

Wanneer je hoger scoort in Google, zal je automatisch meer bezoekers naar jouw website loodsen. Niet voor niets beslaat organic search 64 % van alle websitebezoeken.

Automatisch vergaar je dus ook extra leads. Je hoeft hiervoor zelfs niet eens aan de salesfunnel te zitten, hoewel extra bezoekers ook voor correctere statistieken zorgen en dat het verhogen van de doeltreffendheid van jouw website eenvoudiger wordt. Maar concreet zal SEO zichzelf eenvoudig terugverdienen, althans indien jouw website tot doel heeft om verkopen te realiseren. Het is zelfs één van de grootste voordelen van SEO!

# 2. Een betere gebruikerservaring

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: zoekmachineoptimalisatie is er in de eerste plaats voor zoekmachines. Dat is de logica zelve. Maar zoekmachines zijn er voor gebruikers. En in de praktijk bouw je dan ook aan een betere gebruikservaring. Je zorgt dat internetgebruikers sneller en eenvoudiger aan accurate informatie komen. Dat ze daarvoor jouw website gebruiken en je zo ook aan merkbekendheid bouwt? Dat is handig meegenomen.

# 3. Zet je expertise in de kijker

In een ver verleden waren keywordstuffing en link bombing de regel. Het algoritme achter Google maakt daar echter al langer korte metten mee. Wil je echt goed scoren in Google? Dan moet je vooral content schrijven die een meerwaarde biedt. Een tekstschrijver met kennis van zaken, dat is wat je nodig hebt. En zo zet je met de SEO-teksten jouw expertise in de kijker. Niet onbelangrijk voor consumenten die steeds kritischer lijken te worden.

# 4.  Vindbaarheid is niet alles

Om even terug te keren naar de eerdere quote: je moet meer willen dan alleen gevonden kunnen worden. Dat jouw website op plaats zes staat, zegt immers niks. Hoe lager je in Google staat, hoe minder zichtbaarheid je hebt. En dus hoe minder er wordt doorgeklikt naar jouw website. Zo heeft onderzoek aangetoond dat wie op de eerste plaats in Google staat, 10 tot 20% van de gebruikers aantrekt. Sta je op plaats zes? Dan is dat nog slechts 1%. Ben je niet eens op de eerste pagina te vinden? Dan is het percentage dat jouw website aanklikt zo goed als verwaarloosbaar. Om maar aan te tonen dat die eerste plek echt is wat je dient te ambiëren. En dat kan enkel door in te zetten op SEO. Er tijdig mee starten is wel de boodschap. Want onderzoek van SmartRanking toonde aan dat het tot twee jaar kan duren voordat je die eerste plek kan claimen.

# 5. Jouw doelgroep beter én goedkoper bereiken

De slotvraag is uiteraard wie je met jouw SEO-inspanningen wilt bereiken. Het grote publiek is immers lang niet altijd even nuttig, zeker niet indien je op pakweg timmermannen focust. Het bereiken van dergelijke specifieke doelgroepen is niet eenvoudig. En zeker indien je in vakbladen adverteert, loopt de kostprijs al snel op. Slim investeren in SEO is dan een veel betere manier om jouw doelgroep te bereiken. Het is immers zowel efficiënter als goedkoper.

related posts