Home Ondernemen 5 SEO tips voor de startende ondernemer

5 SEO tips voor de startende ondernemer

by SanderW013
5 SEO tips voor de startende ondernemer

Ondernemers zijn voor het krijgen en behouden van klanten steeds meer afhankelijk van de online vindbaarheid. Om online goed zichtbaar te zijn is SEO ontzettend belangrijk. SEO staat voor Search Engine Optimization (oftewel zoekmachineoptimalisatie) en zorgt ervoor dat het aantal bezoekers dat jouw website vindt via zoekmachines, verhoogd wordt. Dit doe je met name door het verbeteren van je content, techniek en autoriteit. Juist voor startende ondernemers, die vaak nog geen vaste klantenkring hebben, is SEO dus ontzettend belangrijk. Om je op weg te helpen geven daarom wij 5 belangrijke tips voor de startende ondernemer. 

SEO tip #1.Ontdek wat SEO is

Er zijn een paar ontzettend goede redenen om te beginnen aan SEO. Zo zorgt het ervoor dat je potentiële bezoekers kunt bereiken en kun je zorgen voor meer organisch verkeer op je website. Om direct goed met SEO van start te gaan is het nodig om je eerst in te lezen in wat SEO is en hoe het in grote lijnen werkt. Raadpleeg bijvoorbeeld de handige beginners guide to seo van Moz en volg een (online) training. Als je meer weet over wat SEO is en hoe het werkt, is het veel leuker om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan!

SEO tip #2.Google My Business

Vroeger had je de Gouden Gids, tegenwoordig heb je Google My Business. Het is erg belangrijk om jouw bedrijf te laten verschijnen in deze digitale versie van het vroegere telefoonboek voor bedrijven. Zo kun je online jouw adres, bedrijfsactiviteiten, website en contactgegevens presenteren aan potentiële klanten. Een eenvoudige manier om beter vindbaar te zijn op het web!

SEO tip #3.Zoekwoorden in kaart brengen

Wie gevonden wil worden moet zich eerst afvragen: op welke zoekwoorden wil ik gevonden worden? Het is handig vooraf een lijst te maken van relevante zoekwoorden: dit kunnen losse woorden of korte combinaties van woorden zijn. Probeer daarbij vooral voor zoekwoorden te kiezen die een hoog zoekvolume aantrekken, maar niet al te concurrerend zijn binnen je branche. Uiteraard kan een SEO expert je hier desgewenst bij helpen.

SEO tip #4.Goede SEO teksten schrijven

Heb je de voor jouw bedrijf meest relevante zoekwoorden in kaart gebracht? Dan is het tijd om content te creëren. Misschien ben je zelf een goede tekstschrijver en weet je inmiddels veel van SEO: in alle andere gevallen is SEO teksten laten schrijven een slimme keuze. Er zijn veel goede online marketingbureaus te vinden die tekstschrijvers in dienst hebben die precies weten waaraan een goede SEO tekst moet voldoen. Zo weet je zeker dat je een optimaal rendement uit jouw website content haalt.

SEO tip #5.Houdt de website up-to-date

SEO is nooit ‘af’. Wie goed wil blijven scoren in zoekmachines, moet altijd blijven sleutelen aan de website. Zorg dat je verouderde content aanpast en blijf monitoren of de opbouw van je website nog logisch is. Inactiviteit of irrelevante content met oude informatie op je website wordt namelijk afgestraft door Google.

related posts