Wil je een explainer video realiseren om jouw bedrijf nog beter onder de aandacht te brengen? Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat deze explanimation vlekkeloos in elkaar zit. Er zijn een aantal speerpunten die je in de gaten kunt houden als je een goede explainer video in elkaar wilt zetten. Wij zetten 5 handige tips voor je op een rijtje, zodat jij straks een glasheldere explainer video op je website hebt.
1. Werk samen met een professional
Natuurlijk kun jij zelf ook wel het een en ander als het om online marketing gaat. Maar een explainer video in elkaar zetten, is iets waar toch wel wat ervaring voor nodig is. Een explainer video laten maken, is dan ook zeker een verstandige keuze. Een professional weet precies waar je allemaal op moet letten en wat de grootste valkuilen zijn bij het maken van een explanimation. Een freelance grafisch ontwerper kan jou vertellen hoe je de explainer video voor jouw bedrijf het beste op kunt zetten.
2. Ga recht op je doel af
Je wilt iets bereiken met je explainer video en het is goed om dat dan ook echt duidelijk te maken. Je mag staan voor je bedrijf. Laat maar zien dat je trots bent op het product of de dienst die je verkoopt. Je wilt natuurlijk dat de kijker aan het einde van de video overgaat tot de aankoop. Sluit daarom altijd af met een duidelijke call-to-action. Zorg ervoor dat je niet meer dan één call-to-action in je explanimation verwerkt. Dit zorgt alleen maar voor onduidelijkheid. Wil je twee verschillende zaken naar voren brengen, denk er dan over na om twee explainer video’s te maken. Wist je trouwens dat je door een video ook hoger in Google komt?
3. Houd het kort en krachtig
Een korte en krachtige explainer video zal jouw publiek eerder aanspreken. Uit een onderzoek kwam naar voren dat men eerder een video van 30 seconden kijkt dan een video van 2 minuten. 85% van de mensen zal een video van 30 seconden helemaal kijken, terwijl dit percentage bij een video van rond de 2 minuten slechts op 50% ligt. Beslist iets om rekening mee te houden dus, vooral omdat de call-to-action vaak pas aan het einde van de video verschijnt.
4. Richt je op je doelgroep
Je hebt met jouw bedrijf een bepaalde doelgroep voor ogen. Houd die dan ook in je achterhoofd als je een script gaat opstellen voor je explainer video. Je wilt jouw publiek aanspreken en dat doe je alleen als je aansluit op hun belevingswereld. Concentreer je dus echt op je doelgroep en probeer je in hen te verplaatsen wanneer je een explainer video in elkaar gaat zetten.
5. Volg het klassieke script
Misschien vraag je je meteen af wat het klassieke script dan wel is. Dat is niet zo ingewikkeld. Dit script omvat namelijk de vragen wat, hoe en waarom. Jouw product of dienst is het antwoord op een bepaalde vraag of de oplossing voor een probleem. Stel dus eerst de vraag of kom met het probleem op de proppen. Dat is wat jij op kunt lossen! Vertel daarna hoe jouw product of dienst in elkaar steekt en ga er als laatste op in waarom men echt voor jou moet kiezen.