Home Kantoor 5 tips voor het inrichten van een modern kantoor

5 tips voor het inrichten van een modern kantoor

by SanderW013
5 tips voor het inrichten van een modern kantoor

Of je nu in een persoonlijke of zakelijke omgeving bent, de inrichting is altijd belangrijk. Ook als je aan het werk bent, is de sfeer vaak bepalend. Wist je dat de kleuren in je interieur bijvoorbeeld invloed kunnen hebben op je werklust? Het is belangrijk om een plaats te creëren waar jij je goed bij voelt. Wij geven je 5 handige tips voor het inrichten van een modern kantoor. Ga voor professioneel advies voor je projectinrichting naar een specialist.

 

  1. Zorg voor voldoende verlichting

Voldoende verlichting zorgt er niet alleen voor dat de ruimte er op elk moment van de dag sfeervol uitziet, het verhoogt ook je werkcomfort. Daarom is het van belang om ervoor te zorgen dat er voldoende verlichting is. Hierbij kun je het beste kiezen voor ledverlichting. Dit geeft helder licht en is bovendien zuinig in het energieverbruik.

  1. Kies voor ergonomische kantoormeubelen

Natuurlijk wil jij je tijdens je werkdag fit voelen. Dit kun je voor een deel bewerkstelligen door voor ergonomische kantoormeubelen te kiezen. De bureaustoel waar jij op zit, moet helemaal aan jouw lichaam aangepast kunnen worden. Bovendien is het belangrijk dat het bureau precies op de juiste hoogte zit. En staat jouw toetsenbord wel goed voor je handen en polsen?

  1. Denk aan de akoestiek

Hoewel we er vaak niet aan denken, is geluid wel degelijk van invloed op ons werktempo. Te veel geluid zorgt voor afleiding en dat is iets wat voorkomen zou moeten worden. Denk daarom bij het inrichten van een modern kantoor niet alleen aan de uitstraling, maar ook aan de akoestiek in de ruimtes. Je kunt de akoestiek eenvoudig verminderen door bijvoorbeeld voor geluiddempende wandpanelen te kiezen.

  1. Zorg voor voldoende opbergruimte

Het is belangrijk dat je de ruimte om je heen opgeruimd kunt houden. Tegenwoordig zijn er handige ladeblokken waarin je al je werkmateriaal op een georganiseerde manier op kunt ruimen. Zo houd je overzicht in je lades, maar ook op je bureau of werktafel. Ideaal!

  1. Kies voor passende kleuren

Wist je dat blauw de meest productieve kleur is? Deze kleur heeft zo’n invloed op onze gemoedstoestand dat we echt in een productieve stemming komen. Het is dan ook zeker een aanrader voor een moderne kantoorinrichting. Wat dacht je van een witte en grijze omgeving en blauwe accenten in je meubels? Of ga je toch voor blauwe wanden? En wil je lef tonen en tegelijkertijd voor een productieve kleur gaan? Dan is rood een gewaagde keuze voor je kantoor.  Ben je op zoek naar kleuren voor een vergaderzaal, dan is het belangrijk om voor iets neutraals te kiezen. Grijs of bruin zijn dan de meest ideale kleuren.

Met deze 5 tips kun je jouw kantoor op een moderne manier inrichten. Zo ben je heel bewust bezig met het zakelijke interieur en denk je aan de stijl en aan het praktische aspect. Veel succes!

related posts