Home Marketing 5 veelgemaakte fouten bij het maken van een nieuwe website

5 veelgemaakte fouten bij het maken van een nieuwe website

by SanderW013
5 veelgemaakte fouten bij het maken van een nieuwe website

Zonder website kom je nergens tegenwoordig. Toch kan het ook met een website nog altijd behoorlijk fout gaan. Dat komt omdat er een aantal fouten in kunnen sluipen die de website minder krachtig maken. Deze vijf fouten moeten in ieder geval vermeden worden. Dat doe je door bijvoorbeeld een reclamebureau Amsterdam in te huren.

1. Contactgegevens

Een website is handig, maar uiteindelijk is het vooral een interactief visitekaartje. Je wilt natuurlijk daadwerkelijk met klanten in contact komen. Daarom is het niet goed te begrijpen dat veel ondernemers hun contactgegevens onvindbaar maken. Zet deze prominent in beeld. Het zal je zonder twijfel klanten opleveren.

2. Direct door

Het is belangrijk om bij website ontwerp na te denken over de kortste weg. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je alle onderdelen clickable moet maken. Dat geldt dus vooral ook voor links naar telefoonnummers en e-mailadressen. Hier moet immers het contact worden gelegd. Pas hier altijd op en zorg dat het contact maken zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt.

3. Simpel houden

Een fout die ook nog altijd te vaak voorkomt, is de onoverzichtelijkheid van sommige websites. Het is altijd van belang dat een bezoeker direct kan zien waar naartoe genavigeerd moet worden om te vinden wat hij of zij zoekt. Dit is bovendien ook van belang voor je score in de zoekmachines, dus laat hier extra veel aandacht aan besteden.

4. Call to action

Het ontbreken van een call to action is natuurlijk not done. Zo weet je in ieder geval zeker dat klanten te snel zullen afhaken. Dat neemt niet weg dat het maken van een call to action een kunst is en dat je er goed aan doet om dit door een professional te laten verzorgen. Zo worden ze extra krachtig.

5. Te grote afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen de website zeker sterker maken, maar alleen wanneer je ze juist gebruikt. Een te grote afbeelding, of erger nog: meerdere, kunnen veel nadelen met zich meebrengen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de website dan moeilijker laadt. Daarnaast is het zo dat bezoekers van al dat scrollen kunnen afhaken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

related posts