Home PersoneelBedrijfsuitjes 7 dingen waar je rekening mee moet houden bij het plannen van een bedrijfsuitje

7 dingen waar je rekening mee moet houden bij het plannen van een bedrijfsuitje

by SanderW013
7 dingen waar je rekening mee moet houden bij het plannen van een bedrijfsuitje

Bedrijfsuitjes zijn leuk en goed voor de algehele sfeer. Dat neemt echter niet weg dat het plannen van een uitje wel wat tijd in beslag kan nemen. Er zijn immers talloze zaken waarop gelet moet worden. Wil je het goed voor elkaar hebben, zorg dan in ieder geval dat deze 7 punten zijn verzorgd.

1. Vervoer

Zorg niet alleen voor voldoende plaatsen voor iedereen, zorg ook dat de reis goed te verteren is. De gemiddelde aanbieder van busvervoer heeft een wagenpark ter beschikking waarin altijd wel een geschikte bus voor het betreffende gezelschap te vinden is. Moderne bussen die van alle gemakken zijn voorzien, zijn bijvoorbeeld flink populair omdat deze de reis veel leuker maken. Een bus huren met chauffeur maakt de reis naar het bedrijfsuitje probleemloos en aangenaam.

2. Juiste bestemming

Ook is het belangrijk om na te denken over de invulling van het uitje in het licht van de genodigden. Het is natuurlijk wel leuk als er over gelegenheden en locaties wordt nagedacht die iets te bieden hebben voor alle betrokkenen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat dit niet zal lukken, het aanbod aan leuke trips is groter dan ooit.

3. Toegankelijkheid

Wat je ook gaat doen, het is wel altijd belangrijk dat het voor iedereen goed bereikbaar is. Dit geldt natuurlijk vooral wanneer je ook groepsleden bij je hebt die wat moeilijker ter been zijn. In dat geval is het altijd van belang om in ieder geval te checken of er wel voldoende mogelijkheden zijn om overal goed bij te komen.

4. Allergieën

Ook is het belangrijk dat aan de gezondheid van alle groepsleden wordt gedacht. Maak van tevoren een inventarisatie van alle mogelijke allergieën en andere potentiële gezondheidsproblemen die er zijn. Op die manier kom je niet voor vervelende verrassingen te staan die mogelijk zelfs in het ziekenhuis pas eindigen. Het is eigenlijk altijd wel goed mogelijk om hier rekening mee te houden.

5. Kosten

Het moet leuk zijn, maar liever niet te duur. Het is immers een bedrijfsuitje. Wanneer alle winst gestoken zou worden in het uitstapje, dan hebben jullie als collega’s dus eigenlijk voor niets gewerkt. Zie het uitje dus vooral als een extraatje waarddoor je de motivatie wat verder kunt opvoeren. Pas wel op dat je niet te zuinig wordt.

6. Variatie

Wanneer het bedrijfsuitje een terugkerend fenomeen is, dan is het belangrijk om voldoende variatie in de uitjes te houden. Wat je het afgelopen jaar gedaan hebt mag je dus in ieder geval de komende drie jaar niet laten terugkeren. Na enige tijd, met voldoende verloop van personeel, kan je wel weer eens terugkeren naar succesvolle bestemmingen.

7. Plezier

Wat je ook gaat doen, zorg altijd dat het plezier voorop staat. Het hoeft allemaal niet groots, meeslepend en ingewikkeld te zijn. Het gaat er vooral om dat je met elkaar een leuke tijd hebt en dat je elkaar wat beter leert kennen. Zo kom je een stuk verder als groep.

related posts