Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /srv/www/ondernemers-effect.nl/vhosts/www/htdocs/wp-content/themes/soledad/functions.php on line 165

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /srv/www/ondernemers-effect.nl/vhosts/www/htdocs/wp-content/themes/soledad/functions.php on line 165
7 voordelen van online boekhouden - Ondernemers Effect
Home FinancieelAdministratie 7 voordelen van online boekhouden

7 voordelen van online boekhouden

by Jaro Broeklander
online-boekhouden-2

Internet wordt in bijna alle facetten van het leven steeds belangrijker. Je zou de enorme opmars van het internet dan ook kunnen zien als een van de grootste veranderingen van de laatste 20 jaar in onze levens. Ook voor de manier waarop veel ZZP’ers met hun bedrijf bezig zijn heeft het internet natuurlijk gigantische gevolgen gehad. Je kunt via het internet eenvoudig producten aan de man brengen, contact met klanten onderhouden en natuurlijk ook je boekhouding doen. Als je twijfelt over online boekhouden: hier 7 voordelen van online boekhouden.

1. Eenvoudige interactie met accountant

Een groot voordeel van online boekhouden is dat jouw accountant makkelijk mee kan kijken in jouw gegevens. Door een extra gebruiker toe te voegen kan jouw boekhouder of accountant meekijken en controleren of de boekhouding klopt.

2. Altijd een back-up

Veel zelfstandige ondernemers vergeten om regelmatig een back-up van hun boekhouding te maken. De meeste onlineboekhoudprogramma’s maken echter regelmatig een automatische back-up van jouw boekhouding. Als je een onlineboekhoudprogramma gaat gebruiken is het verstandig om te kijken hoe het zit met de back-ups.

3. Boekhouding overal bereikbaar

Een ander erg groot voordeel van online boekhouden is de bereikbaarheid. Wanneer je over een internetverbinding kunt beschikken heb je ook toegang tot jouw boekhouding. Dit maakt het makkelijk om vanuit huis, openbare gelegenheden of zelfs jouw vakantieadres naar de boekhouding te kijken.

4. Makkelijk factureren

Veel van de onlineboekhoudprogramma’s maken het maken en sturen van facturen een stuk eenvoudiger. In plaats van facturen uitdraaien en posten kun je met onlineboekhoudprogramma’s vaak digitaal factureren.

online-boekhouden

Lees ook: Zo maak je een goede start als freelancer: 5 tips!

5. Onafhankelijk van platform

De meeste moderne boekhoudprogramma’s zijn te gebruiken op allerlei verschillende platforms. Je kunt jouw boekhouding inzien vanaf jouw vaste computer en laptop. Maar steeds meer programma’s maken het ook mogelijk boek te houden vanaf mobiele appraten. Zo kun je jouw boekhouding inzien en aanpassen vanaf jouw telefoon of tablet. Ook de browser waarin je de boekhouding opent maakt bij de meeste boekhoudprogramma’s niets uit.

6. Automatische updates

De wat oudere digitale boekhoudprogramma’s hadden regelmatig een update nodig. Je kreeg dan meestal een Cd-rom thuisgestuurd waar de nieuwste update van de boekhoudsoftware op stond. Dit alles kost natuurlijk erg veel moeite en tijd die je beter in jouw bedrijf kan steken. Wanneer je gebruik maakt van online boekhouden is dit probleem eenvoudig opgelost. De onlinesoftware wordt automatisch geüpdatet door de softwareleverancier. In de meeste gevallen gebeurt dit zonder dat jij er iets van zult merken. Kijken of je wel de juiste versie en updates in huis hebt is met onlineboekhoudsoftware dus voorgoed verleden tijd.

7. Veilig boekhouden

Als gevolg van de regelmatige updates, zal ook de beveiliging van de boekhoudsoftware zeer up-to-date zijn.  De meeste programma’s voor boekhouden via het internet maken gebruik van geavanceerde beveiligingstechnieken zodat jouw administratie niet voor anderen inzichtelijk is. Een goed voorbeeld van deze beveiliging is bijvoorbeeld het slotje in de adresbalk die aangeeft dat er gebruik wordt gemaakt van een versleutelde SSL-verbinding. De aanwezigheid van deze beveiliging is eenvoudig te controleren.

Doe jij je boekhouding online of offline? En waarom? Laat het ons weten in de comments hieronder!

related posts