DELEN

Dat je de auto van de zaak tegenwoordig meestal leaset is bekend. Dit heeft veel voordelen: je betaalt een vast bedrag per maand en hoeft je niet meer druk te maken om onverwachte rekeningen voor reparatie en onderhoud. Na afloop van het contract lever je de auto in en je kunt desgewenst weer een nieuwe leaseauto uitzoeken. Maar het komt ook steeds vaker voor dat ondernemers apparatuur voor hun bedrijf of kantoor leasen in plaats van kopen. Want ook dat heeft voordelen.

De all-in-one printer

Een bekend voorbeeld van lease van apparatuur is de kopieermachine. Ondanks de digitalisering worden er op menig kantoor nog heel wat kopietjes gemaakt. De moderne apparaten kunnen bovendien ook scannen, dus een digitaal bestand maken van een papieren document is ook een heel populaire toepassing. Zeker als het apparaat aan het bedrijfsnetwerk is gekoppeld zodat je het gescande document netjes in je mailbox krijgt. Deze apparaten zijn echter duur in aanschaf en onderhoud. Daarom worden ze tegenwoordig vaak geleased. Het onderhoud wordt automatisch ingepland, het apparaat bestelt zelf toner als die bijna op is en als er een storing is kan het apparaat desgewenst ook zelf contact opnemen met de leverancier om een storingscode door te geven. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand en meestal een bedrag per gemaakte afdruk, of er wordt een bepaald volume in het maandtarief meegenomen.

De koffiemachine

Een ander voorbeeld van lease is de koffiemachine, het belangrijkste apparaat in menig kantoor. Deze apparaten zijn tegenwoordig zeer geavanceerd, de tijd dat ze alleen maar koffie en thee schonken is allang voorbij. Uit menig apparaat komen tegenwoordig wel tien of meer soorten koffie, chocolademelk en aanverwante varianten. Nadeel daarvan is dat deze apparaten gemakkelijk storingen krijgen. Hoe geavanceerder hoe groter de kans. En ze zijn uiteraard ook flink duurder in aanschaf dan een rechttoe rechtaan koffieapparaat. Wil je je medewerkers en bezoekers toch verwennen met een latte macchiato of een dubbele espresso? Dan is het een goede overweging om je koffiemachine te leasen in plaats van te kopen. Het onderhoud is dan bij de prijs inbegrepen en het apparaat kan na een vooraf afgesproken periode worden omgeruild voor een nieuw exemplaar.

Productieapparatuur

Ook steeds meer apparaten die voor het bedrijf zelf worden gebruikt worden geleased in plaats van gekocht. Ook hier spelen de kosten een belangrijke rol. Een apparaat is vaak erg duur in aanschaf en dit kan voor een ondernemer een belemmering zijn om het te gaan gebruiken. Deze kosten moeten immers in één keer worden opgebracht en vervolgens weer worden terugverdiend. Door te kiezen voor lease spreid je de kosten. Je kunt ook kiezen voor financial lease, daarbij word je na afloop van de periode van lease eigenaar van het desbetreffende apparaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here