Home Financieel Besparen op je zakelijke iPhone? Het kan met deze 6 tips!

Besparen op je zakelijke iPhone? Het kan met deze 6 tips!

by SanderW013
Besparen op je zakelijke iPhone? Het kan met deze 6 tips!

Als ondernemer maak je natuurlijk dagelijks zeer intensief gebruik van je mobiele telefoon. Je hebt veel telefoongesprekken, surft op internet en maakt gebruik van Zoom, Whatsapp en Skype voor meetings. Waarschijnlijk sta je ook niet dagelijks stil bij de kosten want je hebt meestal weinig tijd en maakt lange dagen. Toch zijn er een paar simpele dingen die je kunt doen om flink wat extra kosten te besparen. Wel zo handig, want ook als ondernemer telt elke euro natuurlijk mee. Lees dus even mee wat je zoal kunt doen om de kosten een beetje binnen de perken te houden.

Kies de juiste bundel

Dit lijkt een logische tip, maar vaak zorgt de verkeerde bundel voor veel extra kosten. Bel je veel naar het buitenland? Hoe vaak bel je naar informatie nummers?  Maak je veel gebruik van internet? Belangrijk is om de bundel te kiezen die naadloos aansluit bij jouw telefoongebruik. Daarvoor bestaan handige vergelijkingssites waar je zelf aan de hand van je belgedrag het beste abonnement kunt bepalen. Kies verder altijd voor een ruime bel- en databundel. Je maakt als ondernemer meestal ook veel gebruik van internet en hebt niet overal en altijd een Wifi netwerk waar je gebruik van kunt maken.

SMS bij einde bel-/databundel

Kies ook voor een abonnement met waarschuwing wanneer de limiet van je bel- of databundel is bereikt. De meeste extra kosten ontstaan namelijk door bellen en internetten buiten je bundel. Zo heb je een signaal dat je bundel op is en extra belminuten moet bijkopen. Reis je veel voor je werk? Ook buiten Europa lopen de kosten dan vaak snel op. Check van tevoren de kosten per minuut voor bellen in het land waar je naartoe reist. Je kunt ook roaming tijdelijk uitzetten en alleen van de Wifi gebruik maken. Ook daarmee bespaar je flink wat extra kosten.

Maak langer gebruik van je telefoon

Vraag jezelf af of je echt elk jaar een nieuwe telefoon nodig hebt. Allereerst zorgt dit natuurlijk voor flink wat extra kosten, maar het is natuurlijk ook niet goed voor het milieu. En ook al betaal je je nieuwe telefoon via je abonnement; uiteindelijk komen alle kosten plus rente toch voor jouw rekening. Gebruik je telefoon dus wat langer of kies voor een tweedehands refurbished telefoon. Kies bijvoorbeeld voor een fraaie refurbished Iphone 7. Zo help je niet alleen je portemonnee maar ook het milieu een handje.

Informatienummers

Veel informatienummer starten met een bepaald tarief. Daarna komen de kosten voor het bellen daar nog bovenop. Bel je regelmatig even naar een informatienummer zoals de tijd, het weer of om een telefoonnummer op te zoeken, dan loopt je telefoonrekening al snel op. Deze kosten zitten namelijk niet inbegrepen in je bundel. Leer jezelf of je personeel dus aan om deze informatie op internet op te zoeken.

Intern bellen

Bij grotere bedrijven wordt er ook veel intern gebeld door medewerkers.  Dit vormt dan vaak de grootste kostenpost op de telefoonrekening. In je bedrijf kun je VoIP toestellen plaatsen waarmee je via internet gratis belt. Ook bestaan er telefoonnetwerken die volledig op IP toestellen werken. Zo bel je gratis en de kwaliteit is meestal net zo goed als bij gewoon bellen. Dit hangt natuurlijk wel af van de kwaliteit van je internetverbinding.

Je batterij

De batterij regelmatig opladen kost natuurlijk stroom en dus geld. Daarnaast is een batterij die snel leeg vaak ook een bron van ergernis. Kies daarom voor een batterij met een lange levensduur en laadt deze een keer per dag op. Maak ook af en toe de batterij even helemaal leeg en laadt hem dan volledig op. Gooi apps die je niet gebruikt weg en zet location services, Wifi en blue tooth uit wanneer je deze niet gebruikt. En wist je dat er tegenwoordig telefoons bestaan met batterijen die drie dagen lang meegaan? Let hier dus op bij aanschaf van een nieuwe telefoon.

related posts