Home Featured Budget kantoorinrichting: met deze 5 tips helpen we je op weg

Budget kantoorinrichting: met deze 5 tips helpen we je op weg

by SanderW013
Budget kantoorinrichting met deze 5 tips helpen we je op weg

Misschien begin je met een nieuwe onderneming of misschien wordt het tijd om de kantoorinrichting eens grondig onderhanden te nemen. Een kantoorinrichting die er verzorgd uitziet, oogt beter voor klanten. Ook voor degene die moet werken in deze ruimte is het prettig als de omgeving netjes en comfortabel is. Maar je wilt ook op de financiën letten. Met de volgende 5 tips helpen we je op weg.

1. Wees creatief

Creativiteit met een beetje do it yourself is een uitstekend begin als je het budget voor de kantoorinrichting in de greep wilt houden. Misschien ontbreekt het jou zelf aan creativiteit en handigheid om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen, maar kijk dan eens rond in je familie en kennissenkring. Natuurlijk moet het geen verplichting worden en een vorm van beloning mag er best tegenover staan (denk aan de fiscale regels op dit terrein). Met een beetje goede wil en organisatie kun je hier veel mee besparen.

2. Kies de juiste vloerbedekking.

Sommige zaken kun je nu eenmaal zelf niet maken, terwijl ze wel erg belangrijk zijn voor het aanzien van je kantoorruimte. Vloerbedekking die niet meer in orde is, geeft meteen een slordige indruk en dat kan je met schoonmaken of stofzuigen niet meer in orde krijgen. Ga dan voor nieuwe vloerbedekking, maar denk ook aan je budget. Kies een leverancier waarvan je weet dat die lage prijzen hanteert die bij voorkeur inclusief leggen zijn. Goedkoop tapijt kan mooi zijn, zeker als het nieuw is en goed gelegd. Laat je adviseren wat bij de rest van de inrichting past.

3. Opbergruimte op een creatieve manier.

Of je nu gaat voor een klassiek of modern kantoor, in een kantoorruimte is bijna nooit genoeg opbergruimte. Maar om de hele ruimte vol te zetten met dure en vaak lelijke archiefkasten is ook niet een erg goed idee. Er zijn opties om op een goedkope manier extra opbergruimte te realiseren zonder dat het veel moet kosten. Denk bijvoorbeeld eens aan meubelstukken die gebruikt zijn maar er nog mooi uitzien. Met een beetje handigheid maak je hier een mooie opbergruimte van. Maar ook met een aantal simpele planken, steunen, verf en creativiteit is er binnen no time een mooi opbergrek gemaakt.

4. Verf, een simpele oplossing met mooie resultaten.

Kleur heeft veel invloed op de menselijke geest. Je kunt er kleine ruimtes groter door doen lijken of een grote ruimte veel gezelliger. Welke kleuren je kiest, moet echter vooral afhangen van jouw persoonlijke smaak of die van de frequente gebruikers van de ruimte. Kies voor een verfsoort die tegen een stootje kan en afwasbaar is. Let er ook goed op dat de verf moet ‘passen’ bij de verlichting die je gebruikt. Lakverf is bijvoorbeeld slijtvast en afwasbaar, maar glanst ook behoorlijk.

5. Durf ook te gaan voor tweedehands kantoormeubilair.

Er is bijzonder veel tweedehands meubilair beschikbaar. Misschien kun je zaken vinden die perfect passen in uw kantoorruimte en er ook nog goed uitzie. Maar als jij of iemand in jouw team beschikt over voldoende creativiteit is het ook mogelijk om met tweedehands meubelen een bijzondere kantoorinrichting te realiseren. Denk eraan dat het van belang is dat het overeenkomt met jouw smaak en die van andere gebruikers.

related posts