Home Ondernemen De mogelijkheden van staalbewerking in de horeca: 4 opties

De mogelijkheden van staalbewerking in de horeca: 4 opties

by Redactie Ondernemers Effect
De mogelijkheden van staalbewerking in de horeca 4 opties

Er worden veel soorten metaal gebruikt in cafés, kroegen, restaurants, discotheken en hotels. Doordat metaal gemakkelijk te bewerken is, biedt dit veel mogelijkheden voor horecazaken die een herkenbare huisstijl willen neerzetten. Van garderobe oplossingen op maat en hippe stalen deuren voor een strakke uitstraling tot stalen meubels voor op het terras en in de tuin. Om je een beeld te geven van de mogelijkheden van staalbewerking in de horeca hebben wij 4 populaire opties voor je op een rij gezet.

Stalen deuren met glas

Een mooi kunstje staalbewerking in de horeca: stalen deuren met glas. Deze zijn al veel te zien in privé interieurs, maar ook in de horeca wint de stalen deur steeds meer aan populariteit. De stalen deur heeft een strakke uitstraling en zorgt voor veel transparantie en duidelijkheid. In een restaurant zorgt dit er bijvoorbeeld voor dat het interieur mooi verbonden wordt met de buitenomgeving. Door te kiezen voor metaal op maat passen de deuren uitstekend bij de wensen van een horecagelegenheid. Een deurdranger zorgt er bijvoorbeeld voor dat de deur automatisch sluit, wat erg handig is in een drukbezocht restaurant. Ook sluit dit goed aan bij je duurzaamheidsdoelstellingen, omdat de warme of koude lucht binnenblijft en zo min mogelijk ontsnapt.

Garderobe oplossingen van staal

Kapstokken van staal hebben een stijlvolle uitstraling en het duurzame materiaal heeft een zeer lange levensduur. Kom jij met de standaard leverbare garderobe rekken niet uit? Geen probleem, want garderobe oplossingen voor de horeca zijn uitstekend op maat te laten maken. Of je nu op zoek bent naar een verrijdbare of vaste oplossing, tegen de muur, het plafond of op de grond, met een robuuste uitstraling of juist luxe: met staal is alles mogelijk. Naast de standaard zilveren of matzwart gepoedercoate kleuren kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld brons, groen, okergeel of terracotta.

Valbeveiliging in de horeca

Bij staalbewerking in de horeca denk je al snel aan de oplossingen die direct in het oog springen, maar minstens even belangrijk zijn de toepassingen waar je niet bewust naar kijkt. Mooie voorbeelden voor valbeveiliging van staal zijn bijvoorbeeld antislipstrippen op traptreden, balustrades langs balkons, relingen en trapleuningen. Ook doorvalbeveiligingen zijn op maat te maken van verschillende soorten metaal waaronder staal.

Metalen terrasmeubelen

Op het terras kan metaal in allerlei vormen en maten terugkomen.  Metalen terrasmeubelen zijn zeer stevig en goed bestand tegen veelvuldig gebruik. Ook is het prettig dat deze meubels eenvoudig schoon te maken zijn. Andere mogelijkheden van staalbewerking in de horeca voor op het terras zijn onder andere metaalconstructies voor de zonwering of terrasafscheiding, oprijplanten, rvs plantenbakken of metaalzuilen.

related posts