Home Financieel De pluspunten van een AOV voor zzp’ers

De pluspunten van een AOV voor zzp’ers

by SanderW013
De pluspunten van een AOV voor zzp’ers

De kans bestaat dat het afsluiten van een AOV, een arbeidsongeschiktheidsverzekering, binnenkort verplicht wordt voor zzp’ers. De overheid heeft vergaande plannen voor het verplicht stellen van deze verzekering vanaf 2020. Op dit moment heeft maar 20% van alle zelfstandig ondernemers zich verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Zij lopen dus risico dat bij arbeidsongeschiktheid de onderneming in gevaar komt omdat er geen tot weinig inkomsten binnenkomen. Het afsluiten van een AOV heeft meerdere pluspunten. Het is natuurlijk een extra kostenpost, maar het levert daarentegen voordelen op die een ondernemer zonder AOV niet heeft, dat het toch interessant kan zijn. Een aantal prominente voordelen zijn de flexibiliteit, de zekerheid en de financiële voordelen.

Flexibiliteit:

Een verzekering is maatwerk. De dekking en voorwaarden van een verzekering moeten helemaal bij jouw wensen passen. Aangezien geen enkele zelfstandig ondernemer gelijk is, is een  AOV verzekering  dat ook niet. Zo kun je kiezen voor het bedrag dat je verzekert, de looptijd én de dekking van de verzekering. Hiermee voorkom je dat je verplicht een duur pakket af moet nemen dat niet bij jouw wensen past, maar dat er een verzekering op maat wordt gecreëerd en dat je daar een juiste prijs voor betaalt.

Zekerheid:

Een AOV zorgt voor zekerheid. Een zeker gevoel over de financiële toekomst van je onderneming, zonder dat je daar druk over hoeft te maken. In geval van (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid door bijvoorbeeld een ongeval of ziekte, kan een zelfstandig ondernemer waarschijnlijk een tijdje niet meer werken. Met een AOV zorg je voor financiële ondersteuning zodat je niet zonder inkomen komt te zitten.

Financiële voordelen:

De meeste zelfstandig ondernemers zullen hun twijfels hebben bij het afsluiten van een AOV, vaak vanwege de kosten die het met zich mee brengt. Vanwege de flexibele opties, en dus precies te verzekering wat jij wil verzekering, vallen de kosten vaak erg mee. Bovendien is een AOV volledig fiscaal aftrekbaar voor alle ondernemers.

Wil jij dus als zelfstandig ondernemer meer zekerheid over de financiële toekomst, met daarbij een polis die helemaal op maat gemaakt is en bij jouw wensen aansluit? Dan is het verstandig om goed na te denken over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een keuze die het onderzoeken waard is.

related posts