Home Featured De voordelen van projectmatig werk op een booreiland

De voordelen van projectmatig werk op een booreiland

by SanderW013
De voordelen van projectmatig werk op een booreiland

Wanneer je voor jezelf werkt of een technische achtergrond hebt, dan is een booreiland één van de opties voor projectmatig werk. Vaak denken we bij een booreiland aan heel zwaar werk en permanent weg van huis weg zijn. Maar is dat ook zo? Want wie weet er nu eigenlijk precies wat dit werk inhoudt en welke voor- en nadelen eraan vast zitten? Met offshore werk kun je flink veel geld verdienen in korte tijd en vaak ben je ook maar een korte periode aan het werk. Ook hoef je er niet perse een technische opleiding of werkervaring voor te hebben. Vandaag vertellen we je wat meer over de ins en outs van dit werk en wat de voor- en nadelen nu precies zijn.

Werken op een booreiland, wat houdt het in?

Werken in de offshore is een wereld op zich. Je kunt deze niet vergelijken met werken op het land. Je woont, leeft en werkt op dezelfde plek met een klein team collega’s. Je draagt een grote verantwoordelijkheid en er ontstaan hechte vriendschappen. Natuurlijk is het werk fysiek zwaar; je kunt het vergelijken met werken in een fabriek. Lang niet iedereen is er ook geschikt voor. Wanneer je bent opgeleid als mechanicien, lasser, engineer of rigger, dan kun je er direct aan de slag. Maar ook koks en bakkers kunnen er een baan vinden. Meestal werk je veertien dagen achter elkaar van twaalf uur per dag en ben je erna twee weken vrij. Per jaar werk je in totaal meestal zes maanden. Verder is veiligheid natuurlijk cruciaal in dit werk. En dus is het belangrijk om de juiste veiligheidstrainingen te volgen om je werk goed te kunnen doen. De trainingen van Delta staan zeer goed bekend op dit vlak.

Je werkt zes maanden per jaar

In de offshore is het heel gebruikelijk om in totaal zes maanden per jaar te werken. In de zes maanden dat je op een booreiland werkt, draai je namelijk heel veel uren. Zo verdien je ook meer dan voldoende om daarna een half jaar vrij in te plannen. In de offshore maakt vrijwel iedereen gebruik van deze mogelijkheid en wordt er dus niet vreemd opgekeken wanneer je een half jaar vrij neemt. Op het booreiland zelf, ben je ook regelmatig periodes vrij waarin je kunt uitrusten.

Je verdient een veel hoger salaris dan gemiddeld

De salarissen in de offshore liggen veel hoger dan gemiddeld. Daar staat tegenover dat je je gezin een tijd niet ziet en geen sociaal leven hebt. Je krijgt er wel een slaapkamer, maaltijden en er zijn vaak sportfaciliteiten, bioscopen en sauna’s. Al deze extra faciliteiten zijn gratis. Het voordeel is dus dat je in deze periode geen geld uitgeeft aan eten, shoppen en sociale activiteiten. Je kunt zo dus goed sparen. De salarissen liggen veel hoger dan gemiddeld en variëren van 35.000 euro voor een mechanicien tot 145.000 euro voor een senior engineer.

Spanning en avontuur

Werken in de offshore is allesbehalve saai. Je wordt per helikopter van de ene naar de andere werkplek gebracht. En ook de weersomstandigheden zijn natuurlijk steeds weer anders. Het werk is gevarieerd en geen dag is hetzelfde qua werklocatie, collega’s en omstandigheden. Ook heb je een grote verantwoordelijkheid en goede sociale en mentale kwaliteiten nodig om dit werk goed te kunnen doen. Kortom, heel wat anders dan in een fabriek werken. Zeker een unieke omgeving die je op land niet zo snel zult tegenkomen!

related posts