Debiteuren, ofwel achterstallige betalingen, zijn jou als ondernemer een doorn in het oog. Je hebt geen zin hier tijd aan te besteden en toch ontkom je er soms niet aan. Zeg eens eerlijk: hoe veel tijd ben jij kwijt aan het nabellen van achterstallige betalingen? En hoeveel energie kost dit je eigenlijk? Als jij het gevoel hebt te veel tijd en negatieve energie te stoppen in het nabellen van debiteuren, loont het om je huidige strategie eens onder de loep te nemen. Hoe regel jij op dit moment jouw debiteuren en kun je dit misschien beter anders doen?
Je debiteuren zelf beheren: hoe doe jij dat?
Veel ondernemers kiezen ervoor om hun debiteuren zelf te beheren, zonder hier een duidelijke strategie voor te bedenken. Op het moment dat een betaling achterstallig wordt, wordt hij hierdoor vaak eerst nog een tijdje genegeerd of over het hoofd gezien. Je hebt als ondernemer altijd betere dingen te doen dan het nabellen van debiteuren. Toch is het belangrijk dat op een gegeven moment ook dit geld binnen gaat komen, dus zet jij je ertoe om het te gaan regelen. Klinkt dit herkenbaar? Door het uitbesteden van je debiteurenbeheer kun jij jezelf met een kleine investering veel tijd, moeite en negatieve energie besparen.
Je kunt ook jouw debiteuren laten regelen door een professional
Wist je dat jij het debiteurenbeheer van jouw onderneming ook kunt uitbesteden aan een professional? Hoe fijn zou het zijn als jij zelf niet meer bovenop achterstallige betalingen hoeft te zitten en wanbetalers eindeloos moet blijven nabellen? Voor een kleine marge op de factuur, de factor fee genaamd, kun je jouw debiteurenbeheer uitbesteden aan een professional die vervolgens jouw volledige debiteuren overneemt. Hoe dit werkt lees je in de volgende alinea.
Dit zijn de voordelen van debiteuren beheer uitbesteden
Door je debiteuren uit te besteden ontlast je jezelf niet alleen van vervelend werk; een professional neemt je ook nog eens veel zorgen uit handen. Nog voor een debiteur de factuur betaalt, betaalt het professionele bedrijf dat jij inschakelt de factuur namelijk al aan jou! Dit kan bij sommige bedrijven al binnen 48 uur na het moment jij de factuur hebt verstuurd. Het risico dat een debiteur niet zal betalen ligt hierna volledig bij het bedrijf dat jij hebt ingeschakeld. Zo heb jij altijd een actueel overzicht van wat er in kas is en voorkom je ook nog eens het risico dat betalingen volledig zullen uitblijven.
Toch zelf aan de slag? Lees dan deze tips voor effectief debiteurenbeheer: hoe pak je dat aan?