Home Featured Deze units mogen niet ontbreken op de bouwwerf

Deze units mogen niet ontbreken op de bouwwerf

by SanderW013
Deze units mogen niet ontbreken op de bouwwerf

Bij grote bouwprojecten is het personeel soms weken of maanden aanwezig op de bouwwerf. Soms ver weg van alles en iedereen, waardoor ze niet zomaar even naar de snackbar kunnen of het toilet kunnen gebruiken. Daarom moet je op de bouwwerf voldoende infrastructuur voorzien om aan je verplichtingen als werkgever te voldoen. Ook de Arbowet geeft dat aan. Gelukkig zijn er kant-en-klare units verkrijgbaar die je kan kopen of huren. Welke units niet mogen ontbreken, lees je hier.

Een schaftwagen om lekker te lunchen

Het Nederlandse weertje is lang niet altijd even aangenaam en dus bied je het personeel een plek waar ze lekker warm en droog kunnen lunchen. Ze moeten er enkele boterhammen naar binnen kunnen schrokken, even goed kunnen bijpraten en intussen van een bak koffie genieten. Een schaftwagen of kantoorunit is daarom een aanrader, zeker omdat eten op de werkplek in gevaarlijke situaties kan resulteren. Voorzie ongeveer 1 m² vloeroppervlak per persoon en zorg ervoor dat het mogelijk is om de ruimte voldoende te verwarmen en te ventileren, terwijl het uiteraard voldoende verlicht is. In elk geval kan je schaftwagens in uiteenlopende uitvoeringen verkrijgen en zijn ze erg flexibel inzetbaar. Je hoeft ze niet te kopen, maar je kan ze ook huren bij bedrijven als Brouwer Nijkerk.

Een magazijn voor alle materialen

De werf is nog steeds een van de favoriete plekken voor jatmozen. Daarom zorg je er best voor dat je alles netjes kan opbergen. Er zijn speciale schaftwagens verkrijgbaar die zijn ingericht als magazijn. Daar kan je dan bijvoorbeeld materialen opbergen, maar ook persoonlijke beschermingsmiddelen. Extra handig is het wanneer ze voorzien zijn van persoonlijke lockers waar het personeel alles veilig kan opbergen. Daarnaast ben je ook verplicht om een kleedruimte te voorzien wanneer werknemers speciale werkkleding moeten dragen.

Kantoorunits en vergaderruimtes

Bij grotere werven is het belangrijk om overleg te kunnen plegen. Denk daarbij niet alleen aan het briefen van het personeel, maar ook aan het overleg tussen de ingenieurs of aan het overleg met de bouwheer. Er bestaan speciale units om te vergaderen, voorzien van alle snufjes. Zo zijn er ook units waar je diapresentaties kan geven. Die gaan vaak samen met kantoorruimtes waar men meteen kan werken, printen en simuleren. Ook voor de directie of de afdeling personeelsadministratie is het belangrijk dat ze een plek hebben waar ze rustig kunnen werken. Dergelijke kantoorunits moeten voldoende ruimte bieden, over verwarming en ventilatie beschikken en moeten bovenal voldoende isoleren. Zeker het dempen van het geluid is hier erg belangrijk.

Sanitaire voorzieningen

Op een werf moet een sanitaire stop natuurlijk altijd mogelijk zijn. Vaak zijn schaftwagens of kantoorunits al voorzien van een chemisch toilet, maar het is ook mogelijk om toiletwagens te voorzien. Schenk er vooral aandacht aan dat zowel mannen als vrouwen het toilet kunnen gebruiken en dat er ook een handwasvoorziening aanwezig is. Voorzie per vijftien werknemers één toilet per geslacht. Wanneer er werkzaamheden verricht worden waarbij werknemers heel vuil kunnen worden, bied je ook een wasgelegenheid (douche) aan. Houd er rekening mee dat je als hoofdaannemer ook de voorzieningen moet voorzien voor de medewerkers van de onderaannemers.

related posts