Home Featured Dit zijn de 4 voordelen van een zakelijk e-mailadres!

Dit zijn de 4 voordelen van een zakelijk e-mailadres!

by Jaro Broeklander
zakelijke-email

Een veelvoorkomend probleem onder zelfstandig ondernemers is het door elkaar heen lopen van zakelijke dingen en privé dingen. Dan hebben we het niet alleen over financiën, maar ook over contacten. Een manier om deze contacten gescheiden te houden is het aanmaken van een zakelijk e-mailadres. Wat zijn nu precies de voordelen van een zakelijk e-mailadres? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

1. Professioneel

Allereerst oogt het natuurlijk veel professioneler als je een zakelijk e-mailadres hebt. Dit e-mailadres staat namelijk als het goed is op je visitekaartje, je website en bijvoorbeeld je LinkedIn profiel. Het is natuurlijk veel mooier als jij als e-mail ‘info@jouwbedrijf.nl’ in plaats van ‘jouwbedrijf123@gmail.com’. Daarnaast is een zakelijke e-mail verbonden aan je website, wat ook weer indirect tot meer bezoekers kan leiden!

zakelijke-email-2

Lees ook:10 unieke visitekaartjes die eruit springen!

2. Overzicht

Het misschien wel allerbelangrijkste voordeel van een zakelijk e-mailadres is het overzicht. Je kunt op deze manier eenvoudig privé- en zakelijke emails gescheiden houden. De gemiddelde ondernemer krijgt tientallen zakelijke mailtjes per dag binnen, de een belangrijker dan de ander. Het is natuurlijk niet fijn als hier ook nog eens privé mailtjes tussen komen te staan. En dan hebben we het niet eens over ‘spam’ zoals nieuwsbrieven van supermarkten of webshops.

3. Het kost meestal niets

Wanneer je een eigen website hebt, krijg je hier een x aantal zakelijke e-mailadressen bij. Laten we zeggen je hebt de website www.jouwbedrijf.nl. Dan mag je bij vrijwel elke hostingprovider een aantal e-mailadressen registreren die eindigen op @jouwbedrijf.nl. Dit e-mailadres behoud je altijd en hoef je dus in principe nooit meer te wijzigen. Heb je geen eigen website, maar wil je toch een zakelijk e-mailadres? Dan kan dit bij veel hostingbedrijven ook. Zulke ‘mailpakketten’ kosten vaak een paar euro per maand.

zakelijke-email-3

Lees ook: Dit zijn de voordelen van een zakelijke creditcard!

4. Koppelen

Ben je gewend aan je Gmail- of Hotmail-programma en wil je liever niet weer een andere layout voor je e-mails? Dan kun je het zakelijke e-mailadres eenvoudig koppelen met een extern e-mailprogramma. Bij Gmail klik je op ‘Accounts’ en dan op ‘Import’, bij Hotmail klik je op ‘verbonden accounts’.

Heb jij al een zakelijk e-mailadres? Laat het ons weten in de comments hieronder!

related posts