DELEN

Als beginnende ondernemer hoef je niet perse een aparte zakelijke rekening te openen. Veel starters gebruiken op het begin gewoon hun persoonlijke bankrekening. Toch zitten er aan een zakelijke rekening aardig wat voordelen verbonden. Zo heb je een duidelijk overzicht en houd je eenvoudig zakelijke en privé gescheiden. Zo zijn er nog een aantal voordelen van een zakelijke bankrekening. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1. Overzichtelijk

Als je weinig facturen verstuurt en nog niet zoveel kosten maakt dan is het waarschijnlijk niet zo moeilijk om privé financiën en zakelijke financiën gescheiden te houden. Echter wanneer je bedrijf groeit, kan het knap lastig zijn om het overzicht te houden en dan is een foutje zo gemaakt. Uit het verleden blijkt dat een percentage van de faillissementen veroorzaakt wordt door het over het hoofd zien van een betaling, waardoor je een verkeerd inzicht in je zakelijke financiën hebt. Wanneer je een zakelijke rekening hebt, kunnen privé financiën en zakelijke financiën niet meer door elkaar lopen. Je hebt een duidelijk inzicht en weet precies waar elke cent vandaan komt en naartoe is gegaan.

2. Administratief makkelijker

Wat betreft de belastingdienst ben je vrij om te kiezen of je een zakelijke rekening opent of niet. De belastingdienst verplicht je echter wel om je administratie bij te houden en laat  dat nu net de minst favoriete hobby zijn van veel zzp’ers. Op internet zijn talloze boekhoud pakketten te vinden en als je een zakelijke bankrekening hebt kun je deze eenvoudig koppelen aan zo’n pakket. Het hebben van een zakelijke bankrekening bespaart je op deze manier dus aardig wat administratieve rompslomp.

zakelijke-bankrekening-voordelen-3

Lees ook: Je uurtarief bepalen als zzp’er: Hoe pak je dit aan?

3. Het oogt professioneel

Als kind of puber maakte het niet uit of je een professioneel e-mailadres of een rare opsomming van allerlei tekens had. Nu je een eigen bedrijfje hebt is dat wel anders. Veel potentiële klanten zullen afknappen op een amateuristische uitstraling van een bedrijf. Zo kom je namelijk onbetrouwbaar over, alsof je het niet serieus neemt. Dat e-mailadres uit je tienerjaren heb je waarschijnlijk al ingeruild voor een e-mailadres van je bedrijf, maar om het echt af te maken kun je een zakelijke bankrekening nemen. Het staat natuurlijk veel chiquer om een bankrekening op naam van je bedrijf te hebben in plaats van een persoonlijke rekening.

4. Startersvoordeel

Als laatste voordeel: veel banken geven beginnende ondernemers ‘startersvoordeel’ als ze een zakelijke bankrekening openen. Zo betaal je in het eerste jaar (of jaren) een gereduceerd tarief en hoef je minder tot geen premies te betalen. Het verschilt uiteraard per bank welk startersvoordeel er aangeboden wordt, het is dus een kwestie van even googlen welke bank een zakelijke rekening aanbiedt die bij jouw wensen aansluit.

zakelijke-bankrekening-voordelen-2

Heb al jij een zakelijke bankrekening? Zo ja, wat vind je er zo fijn aan? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here