Home Ondernemen Dit zijn de voordelen van het gebruik van een opslagcontainer

Dit zijn de voordelen van het gebruik van een opslagcontainer

by SanderW013
Dit zijn de voordelen van het gebruik van een opslagcontainer

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom je als bedrijf behoefte hebt aan extra opslagruimte. In dat geval kan er dan ook gekozen worden voor meerdere opties. Er zijn immers veel organisaties die opslagruimte ter beschikking stellen. Het aanbod in self storage bedrijven (ook wel een inboedelhotels genoemd) is groot. Hierdoor zul je als ondernemer wellicht niet in eerste instantie denken aan het gebruik van een opslagcontainer maar deze optie biedt wel veel praktische voordelen. Een goede reden om je hier eens als ondernemer in te verdiepen.

Waarom het huren of kopen van een opslagcontainer overwegen?

Een opslagcontainer (in de volksmond ook wel een zeecontainer genoemd) kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Het huren of kopen van een opslagcontainer overweeg je uiteraard om spullen zoals voorraad en/of bedrijfsmiddelen in op te slaan. Dit kan zeer praktisch zijn als je een seizoen gericht aanbod hebt of de pieken in je verkoopcijfers wil opvangen. Daarnaast is het gebruik van een opslagcontainer zeker een overweging waard als je er een verbouwing van je bedrijf(sruimte) of een verhuizing in de planning staat. In het laatste geval kun je de zeecontainer gebruiken voor zowel de opslag als het vervoeren van de spullen. Het behoort immers tot de mogelijkheden om de container te vullen en op een nieuwe locatie te laten plaatsen. In dat geval gebruik je de transporteur als verhuiswagen.

Mogelijkheden van het gebruik van opslagcontainers

In de bovenstaande alinea hebben we al de veelzijdige mogelijkheden van het gebruik van opslagcontainers uiteen gezet. Bij de gespecialiseerde bedrijven behoort zowel een opslagcontainer huren als een opslagcontainer kopen tot de mogelijkheden. In het eerste geval kun je ervoor kiezen om de container voor iedere gewenste periode te gebruiken. Als je de metalen container op het erf laat staan, heb je op ieder gewenst moment de beschikking over de spullen. Als dit (gezien de uitstraling van de container) niet wenselijk is of als de ruimte deze keuze niet toelaat, kan de container ook extern worden opgeslagen.

Voordelen van het gebruik van een zeecontainer

Er zijn diverse voordelen te benoemen van het gebruik van zeecontainers.  Allereerst creëer je voor jezelf een veelzijdigheid aan opslag- en vervoersmogelijkheden. De CSC gecertificeerde containers zijn zelfs geschikt voor zeetransport. Daarnaast is het goed om te weten dat zeecontainers aan de hand van de hoogste standaarden worden vervaardigd en dan ook van een uitstekende, duurzame kwaliteit zijn. De containers zijn zelfs bestand tegen de meest extreme weersinvloeden. Daarnaast is het goed te weten dat opslagcontainers een diefstalbestendige constructie hebben. Inbrekers hebben zeer zware materialen nodig om de volle stalen platen waarvan een container gemaakt is te ontzetten. Daarbij komt dat de sloten, die de zware deurhengsels afsluiten, niet bereikbaar zijn met een kniptang. Het ongezien vandoor gaan met de volledige container is uiteraard ook praktisch onmogelijk.

Welke container voor opslag sluit het beste aan op de wensen?

Een opslagcontainer kopen of huren begint met het vinden van het antwoord op de vraag welke optie het beste past bij de wensen op dit gebied. Je kunt bij de betere aanbieders terecht voor een opslagcontainer in verschillende maatvoeringen, variërend tussen de 6ft en 40ft. Daarnaast kan er de keuze gemaakt voor onder andere een geïsoleerde container, een milieucontainer, een dubbeldeurs zeecontainer of een high cube opslagruimte. Voor iedere opslag- of transportbehoefte is er wel een geschikte opslagcontainer te vinden die je kunt kopen of kunt huren.

related posts