Home OndernemenInternationaal Doorgroeien als internationale speler. Zo start je jouw business in het buitenland op

Doorgroeien als internationale speler. Zo start je jouw business in het buitenland op

by SanderW013

Ben je zover dat je ambities verder gaan dan de landsgrenzen? Als je wilt doorgroeien als internationale speler, zal je een aantal dingen op een rijtje moeten zetten. Recruitment in Nederland is beslist iets anders dan recruitment over de grens. Je komt ook op dat gebied in aanraking met de verschillende mentaliteit op het gebied van zakendoen die al dichtbij gebruikelijk is. Iedere ondernemer die al eens zaken heeft gedaan in België weet dat je daar niet op dezelfde kan ondernemen als in ons land. Waar de directheid in zakelijke contacten in Nederland op prijs wordt gesteld, kan dat in het buitenland heel anders worden opgevat. Veel ondernemers hebben dat al tot hun schande moeten ondervinden.

Internationaal recruitment met een partner

Als je succesvol je onderneming in het buitenland wilt uitbreiden, moet je uiteraard daar de juiste mensen eerst vinden. Dat zal in de eerste plaats gaan om capabele salesmanagers. Het begint tenslotte overal met het verkopen van je producten of diensten. Een internationaal recruiter heeft contacten in het land waar jij zaken wilt gaan doen. Oryx is een voorbeeld die voor jou aan de slag kan gaan in België, Duitsland en/of Frankrijk. Zij kunnen die moeilijke taak van je overnemen om de juiste salesmensen te vinden die letterlijk en figuurlijk de juiste taal spreken om van jou een internationale speler te maken.

Wat doet een international recruiter voor je?

Werven op de internationale markt vraagt om intuïtie maar ook om een netwerk. De juiste mensen voor jouw onderneming moeten worden geselecteerd op ambitie en persoonlijkheid. Het draait er bij internationaal recruitment zeer duidelijk om dat de kandidaat behalve ondernemend genoeg ook past binnen een internationaal bedrijf, daar wellicht al kennis mee heeft gemaakt of het in ieder geval een uitdaging vindt. Juist deze kandidaten zijn vaak in het zicht van een recruiter die ook over de grenzen kijkt. Een goede recruiter durft ook in te staan voor de kwaliteit van de kandidaten die jou worden aangeboden en geeft daar garanties voor die geruststellend zijn. Als er een arbeidsovereenkomst tot stand komt, is daarmee de rol van de recruiter nog niet uitgespeeld. In de beginfase is er regelmatig contact met jou en je nieuwe werknemer. Op die manier kan er worden gecoacht als dat nodig is. Het is immers de bedoeling dat jullie op een goede manier kunnen samenwerken zodat jij je internationale ambities waar kan maken.

Kan een internationale recruiter nog meer voor je doen?

Als je de grens overgaat met je business loop je tegen veel praktische vragen op. Waarschijnlijk heb je al een plan gemaakt hoe jouw bedrijf succesvol moet worden in het buitenland en wat jouw doelgroep is. Daarover kan je sparren met de recruiter. Uiteraard kan een goede internationale recruiter je ook alles vertellen over arbeidscontracten in het buitenland en hoe je een salarisadministratie moet (laten) opzetten. Daarnaast kan je ook informatie krijgen hoe bijvoorbeeld een lease-auto moet worden geregeld. Kortom, de meeste vragen die jij kan verzinnen, kunnen beantwoord worden door de kennis van zaken in het buitenland dat jij wilt gaan betreden.

related posts