Home OndernemenDuurzaamheid Duurzame katoenen tasjes, het alternatief voor de plastic tasjes van afgelopen jaren

Duurzame katoenen tasjes, het alternatief voor de plastic tasjes van afgelopen jaren

by SanderW013
Duurzame katoenen tasjes, het alternatief voor de plastic tasjes van afgelopen jaren

Sinds een aantal jaar geleden is het niet meer mogelijk om gratis en voor niets een plastic tasje mee te krijgen als je je boodschappen hebt gedaan. Inmiddels is de overstap gemaakt naar onder andere papieren zakjes, maar ook naar katoenen tasjes. Steeds vaker zie je er mensen mee op straat lopen. De katoenen tasjes zijn dan ook erg goedkoop en in de meeste verschillende kleuren en patronen te vinden. Inmiddels zijn de tasjes een hype geworden en daarbij zijn ze ook nog eens duurzaam. Klinkt als een ideaal alternatief voor de plastic tasjes.

Papieren tasjes

In veel winkels krijg je tegenwoordig een gratis papieren tasje mee in plaats van de voorgaande plastic tasjes. De papieren tassen zijn dan ook een stuk beter voor het milieu dan de plastic tassen. De plastic tassen belanden namelijk vaak bij het zwerfafval. Op de stranden in Nederland worden erg veel plastic tassen gevonden, waar vervolgens niks meer mee gedaan kan worden. De plastic tasjes zorgen voor een hoop rotzooi en worden niet meer gerecycled. De papieren tasjes kunnen dat echter wel. De papieren tassen worden voornamelijk van gerecycled papier gemaakt en niet van het zogenaamde ‘nieuwe’ papier, waardoor het een stuk beter voor het milieu is. Er is echter wel veel papier nodig om dit soort tasjes te kunnen produceren.

Katoenen tasjes

Naast de papieren tassen zijn er ook de katoenen tasjes. Deze worden helaas niet gratis meegegeven in de winkel, maar kun je voor een klein bedrag wel in grote aantallen kopen. Op deze manier heb je altijd een mooi en leuk tasje bij je, waar je je boodschappen in kan meenemen. De katoenen tasjes zijn dan ook een goed alternatief voor de plastic tasjes. Je kan ze ook zelf wassen als dat nodig is, waardoor je de tasjes voor lange tijd kan gebruiken.

Het beste alternatief

Het beste alternatief voor de plastic tasjes blijft natuurlijk om zelf altijd je tassen mee te nemen. Een boodschappentas kost misschien een klein bedrag in de supermarkt, maar daar heb je wel lang profijt van. In een boodschappentas passen dan ook erg veel boodschappen en is makkelijk mee te nemen. Door een beetje aan het milieu te denken, ontstaat er een stuk minder afval op straat en in het land. Dit zal niet alleen goed zijn voor het land, maar ook voor het uitzicht van de straat. Denk daarom de volgende keer even goed na voor je deur uit stapt of je niet toch een tas nodig hebt.

related posts