Home Financieel Een adressenbestand

Een adressenbestand

by SanderW013
Vijf tips om meer tijd te besparen op online boekhouden

Als ondernemer ben je continu bezig met het aanboren van nieuwe markten en het zoeken en werven van nieuwe klanten. Dit kan een arbeidsintensief proces zijn dat veel tijd en geld kost. Het vinden van leads kan echter veel simpeler door gebruik te maken van een adressenbestand. Talloze aanbieders kunnen je miljoenen adressen leveren. Kwestie van filteren, selecteren en je bereikt jouw doelgroep vervolgens snel en eenvoudig.

Doelgroep

Directe toegang tot je doelgroep; het klinkt elke ondernemer als muziek in de oren. Nadat jij je doelgroep zorgvuldig hebt geformuleerd kun je al behoorlijk schaven aan je marketingplan en zo je winst optimaliseren. Door te kiezen voor zakendoen met een bedrijf dat betrouwbare bestanden levert ga je helemaal recht op het doel af. Het scheelt onnoemelijk veel tijd en energie en met een bestand in je bezit is het eenvoudig filteren en selecteren.

Maatwerk

Je kunt eenvoudig adressenbestanden aangeleverd krijgen door bedrijven die continu beschikken over deze actuele bestanden. Dit kan door een abonnement af te sluiten waarvoor je elke maand een bedrag betaalt, je kunt ook losse adressen inkopen. Maatwerk dus, en altijd voordeliger dan zelf op zoek gaan naar adressen en contactpersonen. Door het kopen van adressenbestanden kun je recht op je doel af.

Actueel en kloppend

Eenmaal in het bezit van een adressenbestand, is het een kwestie van selecteren en filteren en exporteren naar bijvoorbeeld Excel of je eigen CMS. Bij het aangaan van een abonnement krijg je zomaar de beschikking over miljoenen adressen met behalve de bekende NAW-gegevens de telefoonnummers, e-mailadressen en zelfs contactpersonen. Vanuit dit adressenbestand heb je veel sneller leads en kun je dus ook vaak veel sneller tot zaken komen en geld verdienen. Investeren in een adressenbestand is een investering die zich dus razendsnel terug kan verdienen en dat in negen van de tien gevallen ook doet. Overigens zijn de bestanden altijd actueel en kloppend.

Op rechtsvorm en KvK-nummer

Eenmaal in het bezit van een bestand ga je zorgvuldig selecteren, naargelang het project waar je mee bezig bent. Je selecteert op onder meer plaats, postcodegebied, provincie, bedrijfsgrootte of branche en krijgt zo meteen een overzicht van de voor jou interessante doelgroep. Het proces van selecteren is bijzonder, want de mogelijkheden zijn legio. Vaak wordt geselecteerd op de hierboven genoemde zaken, je kunt echter veel verder gaan met een bestand. Zo selecteer je ook eenvoudig op de rechtsvorm van een bedrijf, op de branchecode, KVK-nummers en selecteer je op bedrijven die onlangs verhuisd zijn of gevestigd zijn in een verzamelgebouw. Selecteren kan ook op basis van geolocatie. Wat betreft bestanden heb je basis en pluspakketten. Kies je voor de meest uitgebreide pakketten dan kun je zelfs filteren op onder meer groeiende organisaties, de oppervlakte van het bedrijfspand, familiebedrijven en op bedrijven die in het bezit zijn van bepaalde keurmerken.

Logische investering

Adressenbestanden aanschaffen is de eerste stap op weg naar meer leads en dus meer omzet. Het bespaart je heel veel tijd en dus kosten. Investeren in een adressenbestand is dan ook een logische investering.

Bron: https://www.adhocdata.nl/

related posts