Home Featured Een brandveilig kantoor creëer je zo!

Een brandveilig kantoor creëer je zo!

by SanderW013
Een brandveilig kantoor creëer je zo

Zoals we allemaal weten zijn branden verschrikkelijk. Een brand op kantoor kan niet alleen allesverwoestend zijn, maar ook ontzettend gevaarlijk. Brandveiligheid op kantoor is daarom ontzettend belangrijk en moet goed worden aangepakt. Mensen denken bij brandveiligheid vaak aan een brandblusser, maar brandveiligheid op kantoor omvat veel meer dan alleen dat. Daarom geven we je in dit blog 4 tips om een brandveilig kantoor te creëren. 

 

Brandveiligheid op kantoor: Brandblussers

De brandblusser is dus een beetje een open deur wanneer het gaat om brandveiligheid op kantoor, maar daarom niet minder belangrijk om te benoemen. De eerste stap is uiteraard de aanschaf en bevestiging van brandblussers op kantoor, maar daar stopt het niet. Het is belangrijk om te zorgen dat de brandblussers te allen tijde bereikbaar zijn, zodat zij direct kunnen worden gepakt als dat nodig is. Daarnaast moeten brandblussers worden onderhouden en regelmatig worden nagekeken, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze te gebruiken zijn als dit ooit nodig is. Een leuke extra: brandblussers kunnen op een leuke manier geïntegreerd worden in het design van je kantoor.

 

Brandveiligheid op kantoor: Vluchtroutes

Goede, vrije uitgangen en vluchtwegen zijn essentieel wanneer er brand uitbreekt. Je personeel moet op zo’n moment natuurlijk zo snel mogelijk het pand veilig kunnen verlaten. Zorg voor een brandveilig kantoor daarom altijd dat er duidelijk is aangegeven waar de vluchtroutes zijn en dat iedereen daarvan op de hoogte is. Zorg daarnaast ook dat de deuren van vluchtroutes goed en gemakkelijk open kunnen gaan en dat de vluchtroutes niet geblokkeerd zijn.

 

Brandveiligheid op kantoor: Brandmeldinstallaties

Iedere seconde telt bij brand, daarom is het voor de brandveiligheid op kantoor van groot belang dat er een brandmeldinstallatie is en dat deze ook regelmatig wordt gecontroleerd op een goede staat en functionaliteit. Daarnaast is het van belang dat er, zolang er personeel aanwezig is op kantoor, ook altijd iemand aanwezig is die weet hoe de brandmeldinstallatie werkt.

 

Brandveiligheid op kantoor: Brandoefeningen

Tot slot is het van groot belang dat iedereen op kantoor op de hoogte is van wat zij moeten doen in een situatie waar brand ontstaat. Dat omvat ontruiming, vluchtroutes en brandblussers. Zorg daarom dat jullie regelmatig brandoefeningen houden. Het lijkt misschien vervelend en het zou zomaar kunnen dat je personeel er op het moment niet zo’n zin in heeft, maar mocht het ooit een keer gebeuren, dan zullen jullie allemaal blij zijn dat jullie wisten wat er gedaan moest worden!

 

Met deze tips ben je ervan verzekerd dat jullie een brandveilig kantoor hebben. Succes!

related posts