Home Nieuws Een restaurant beginnen? 2 zaken waar je rekening mee moet houden

Een restaurant beginnen? 2 zaken waar je rekening mee moet houden

by SanderW013
Een restaurant beginnen 2 zaken waar je rekening mee moet houden

Hou jij van lekker eten? Weet jij het gezellig te maken voor mensen die even een kop koffie willen drinken? Ben jij een echte sfeermaker die hard werkt en goed is in overzicht houden, nieuwe creaties verzinnen en een onderneming runnen? Dan is het volkomen logisch dat je een restaurant wilt beginnen. Maar dat is niet niks! Er zijn een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden voor je een restaurant opstart. De belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden geven we je hier.

1. Eigen restaurant beginnen: denk aan de kosten

Het is natuurlijk leuk om geld te gaan verdienen met waar je goed in bent, maar realiseer je dat je ook de nodige kosten zult hebben. Bespaar op personeelskosten in de horeca door slim in te huren, maar weet dat je personeel een flinke kostenpost zal zijn. Bovendien moet je een goed pand vinden dat de nodige huurlasten met zich mee zal brengen. Vraag je af of het pand al helemaal geschikt is voor jouw plannen of dat je ook nog kosten moet maken met een verbouwing. Zoiets als geurbestrijding is bijvoorbeeld niet automatisch inbegrepen in ‘gewone’ panden terwijl dat voor jouw restaurant straks wel belangrijk is. Dat zijn zaken om rekening mee te houden. Ook gas, water en licht zijn niet gratis en heb je eigenlijk al een inboedel? De dagelijkse kosten zitten natuurlijk ook vol met aanschaf van ingrediënten voor al het lekkers dat je gaat serveren. Maak een schatting van wat een menu mag kosten en koop slim in om op dat bedrag uit te komen.

2. Weet wie je klanten zijn als je een restaurant gaat openen

Weet jij wie je klanten zijn? Het is natuurlijk leuk om een restaurant te beginnen waarin je alleen maar lekkers maakt dat je zelf zou willen eten, maar vraag je af of je een doelgroep vindt voor jouw specialiteiten. Beeld je in wie je ideale klant is. Hoe oud is je ideale klant? Heeft hij een gezin? Een drukke baan? Houdt hij van vlees? Of misschien vis of zelfs vegetarisch? Komt hij om te eten of moet je ook zorgen voor en borrel vooraf en een leuke afterparty? Al dat soort vragen helpen je om te betalen wie je ideale klant is en daardoor kun je weer zorgen dat jouw kaart en jouw interieur precies aansluiten bij je ideale klant. Laat die gasten maar komen!

Als je deze twee pijlers helemaal op orde hebt, moet het helemaal goed gaan komen met jouw restaurant. Maak er wat moois van, wees verstandig als het moet en vooral: geniet! Veel succes!

related posts