Home Evenementen Een winterevenement organiseren; 3 leuke ideeën

Een winterevenement organiseren; 3 leuke ideeën

by Redactie Ondernemers Effect
Winterevenement organiseren

Bij het plannen van een gezellig evenement denken we al snel aan de lente of zomer. Heerlijk buiten genieten van hapjes, drankjes en het nodige entertainment. Ook de winter leent zich echter perfect voor het organiseren van een event. Wanneer je de juiste voorbereidingen treft kun je ieder evenement namelijk net zo goed in de winter houden. Van personeelsfeest tot buurtfeest; je viert het net zo goed in de winter! Wil jij dit jaar ook een winterevenement organiseren, maar mis je nog wat inspiratie? Dankzij deze drie leuke ideeën organiseer jij ook bij vier graden onder nul een geweldige happening!

1. Organiseer een winterse kermis

Wil je echt groots uitpakken? Overweeg dan om een heuse winterse kermis te organiseren. Waar kermissen tot kortgeleden nog alleen in de lente of zomer werden georganiseerd, zien we nu dat steeds meer steden ook in de winter een kermis binnenhalen. Zo verandert Tilburg ieder jaar rond kerst in een heuse Winter Wonder Kermis. Hoe leuk is het om dat in het klein na te doen? Een ouderwetse mallemolen, leuke kraampjes en bijvoorbeeld een kleine schaatsbaan: er zijn heel veel attracties geschikt voor kouder weer. Zorg natuurlijk ook voor een de nodige vuurkoven of warme tenten, zodat de bezoekers indien nodig even lekker kunnen opwarmen.

2. Sportieve winteractiviteit organiseren

Wel een schaatsbaan, maar liever geen kermis? Combineer de schaatsbaan dan met andere sportieve winteractiviteiten. Huur voor het hele bedrijf bijvoorbeeld een indoor skihal af of bouw je eigen wintersport paradijs. Van rodelbaan tot skipiste: je kunt het zo gek niet verzinnen of het is te huur! Wie sportief bezig is werk zich letterlijk in het zweet, dus de kou vormt meestal geen beletsel. Toch even opwarmen? Koek-en-zopie verricht wonderen!

3. Een kerstmarkt organiseren

Of je nu een winterevenement organiseert voor de buurt, de vereniging of je werk: een kerstmarkt organiseren is altijd een leuk idee. Je kunt de braderie zo groot of klein maken als je zelf wilt. Nodig standhouders uit en zorg voor een sfeervol en logisch geheel aan kraampjes. Er moet gewinkeld kunnen worden, maar bezoekers moeten natuurlijk ook kunnen genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Organiseer je de kerstmarkt voor het hele bedrijf? Laat de werknemers dan hun eigen kerstpakket samenstellen op de markt. Zo krijgt iedereen kerstcadeau dat echt bij hem of haar past! Maak de kerstsfeer compleet met mooie kerstversiering, een kerstkoor of huur realiseer een levende kerststal. Succes gegarandeerd!

related posts