Home Ondernemen Energielabel voor bedrijfspanden, nu en in de toekomst

Energielabel voor bedrijfspanden, nu en in de toekomst

by SanderW013
Energielabel voor bedrijfspanden, nu en in de toekomst

Voor bedrijfspanden is het erg belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid energie die je verbruikt. Tegenwoordig is het erg belangrijk om alles zo duurzaam mogelijk te doen. Zeker in de zakenwereld is dit een belangrijk thema, omdat hier veel onnodige energie wordt verbruikt. Niet alleen voor de wereld is dit goed, maar ook voor de zaken portemonnee is het erg verstandig om te kijken naar de energielabels. Het kan je namelijk een hoop geld besparen als je goed nadenkt over een duurzaam bedrijf.

Wat zijn energielabels?

Een energielabel is een indicatie van de hoeveelheid energie die er wordt verbruikt. DIt wordt weergegeven met de letters, waarbij het energielabel A het beste is, en G het meest slechte. Vanaf 2023 moeten alle kantoorpanden een energielabel van C of lager hebben. Alleen A, B en C worden dan nog goedgekeurd. De panden met een hoge energielabel mogen dan niet meer gebruikt worden. Daarom is het erg belangrijk om nu al goed bezig te zijn met het energieverbruik. Daarnaast zijn er ook plannen om de energielabels naar label A te verplichten in 2030. Over een aantal jaar kan het dus zo zijn dat alleen nog een label A wordt toegestaan.

Moet je een energielabel hebben?

Als sinds 2015 is het verplicht om een energielabel te hebben. Heb je dit niet, dan loop je kans op een hoge boete en daar ben je waarschijnlijk niet heel blij mee. De boetes kunnen oplopen tot wel 20.000 euro dus de kans wagen is een riskante keuze, waar je beter niet voor kan kiezen. Daarnaast is het ook erg slecht voor het milieu om een onzuinig bedrijf te runnen.

Energielabels in de toekomst

In de toekomst zal er dus strenger op  de energielabels worden toegezien. Je mag immers alleen nog een bedrijfspand hebben met een energielabel van A, B of C. Daarom is het verstandig om daar nu al mee bezig te zijn. Het is echter wel erg lastig om het energielabel lager te krijgen, maar één van de opties zijn bijvoorbeeld zonnepanelen. Dit is echter wel een duur grapje en geeft pas op de lange termijn resultaat, waardoor je goed moet nadenken over hoe lang je in het pand wil blijven, als je hiervoor gaat kiezen.

Benieuwd naar meer informatie omtrent energielabel en bedrijven? Je leest er alles over op Energielabel-offertes.nl!

related posts