Home PersoneelBedrijfsuitjes Goedkope bedrijfsuitjes: Zo organiseer je een leuk uitje met een beperkt budget

Goedkope bedrijfsuitjes: Zo organiseer je een leuk uitje met een beperkt budget

by SanderW013
Goedkope bedrijfsuitjes

Als je een bedrijf hebt, wil je je personeel ook af en toe eens op een nieuwe plek en in een andere sfeer met elkaar laten optrekken. Het traditionele bedrijfsuitje is de uitgelezen kans om elkaar eens in en informele setting te spreken onder het genot van een hapje en een drankje. Natuurlijk hartstikke gezellig, zo’n bedrijfsuitje, maar voor jou als bedrijfseigenaar kan het aardig wat hoofdbrekens kosten. Want een bedrijfsuitje kost geld en dat heb of wil je misschien niet altijd zomaar besteden aan zo’n feest. Hoe zorg je er dan voor dat je een leuk uitje organiseert met beperkt budget?

Personeel organiseert feest

Het makkelijkste hou je de kosten in de hand door veel zelf te regelen. Je kunt natuurlijk je personeel inzetten om hun eigen feest te organiseren, maar dat moet je dan wel op een leuke manier doen. Zorg bijvoorbeeld voor een locatie en laat je personeel zich in verschillende commissies over verschillende aspecten van het bedrijfsuitje buiten. Een groepje dat het thema en de bijbehorende aankleding kiest, een clubje dat zich buigt over het eten en drinken, weer een andere groep die zich bezighoudt met de activiteiten, etcetera. Op die manier hou je het personeel verbonden met het feest en dat zal de feestvreugde alleen maar ten goede komen. Het personeel viert eigenlijk letterlijk zijn eigen feest.

Regel zelf het feest

Je kunt het natuurlijk ook gewoon allemaal zelf regelen. Regel leuke drankjes en hou daarbij de top 5 populaire drankjes om te schenken tijdens het bedrijfsfeest in je achterhoofd. Zorg voor een universeel thema, bijvoorbeeld zomerbarbecue en versier de locatie in die sfeer met barbecue versiering. Dan regel je een goede cateraar die het eten verzorgt en je zult zien dat je al gauw een eenvoudig, maar gezellig feest hebt als je ook nog een speakertje neerzet waar je je mobiele telefoon op aansluit.

Hou het passend

Natuurlijk is het hartstikke leuk om groots uit te pakken en een hele happening van het jaarlijkse bedrijfsfeest te maken, maar zoals je ziet is het met eenvoudige middelen ook tot een hele belevenis te maken. Zorg wel dat je iets organiseert dat past bij je personeel. Het heeft weinig zin een lekker actief bedrijfsfeest te houden als jouw personeel blij is als men gewoon even lekker kan zitten, eten en niets hoeft. En bovenal: maak er met z’n allen iets leuks van. Een personeelsfeest heb je niet iedere dag dus maak het de investering, hoe groot of klein ook, meer dan waard met z’n allen. Veel plezier!

related posts