Home Ondernemen Groeien als startende ondernemer: 5 tips

Groeien als startende ondernemer: 5 tips

by Jaro Broeklander
bedrijf-groeien

Wie is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, zijn bedrijf heeft staan en ambitie heeft, die wil groeien. Natuurlijk is het uiteindelijk de bedoeling dat jouw bedrijf een groot bereik gaat krijgen. Door een uitgebreide telefoon- en internetabonnement te nemen en een eigen website op te starten maak je daar al een belangrijk begin mee. Toch sta je op dat moment pas aan het begin van je loopbaan als ondernemer. Logischerwijs wil je doorgroeien, maar hoe? Er zijn genoeg voorbeelden bekend van mensen die een eigen bedrijf zijn gestart en hopeloos hebben gefaald. Groeien als ondernemer vergt namelijk veel aandacht, tijd en inzet. Toch is het voor iedereen weggelegd, mits die aandacht, tijd en inzet aan de juiste zaken worden besteed. Wij zullen je een aantal tips geven over hoe je als startende ondernemer kunt groeien.

Zorg voor een professionele uitstraling

Het is zeer belangrijk dat je als bedrijf serieus wordt genomen. Daarbij hoort logischerwijs een professionele uitstraling. Op hele makkelijke en goedkope manieren kun je er al voor zorgen dat jij met je bedrijf professioneel overkomt. Zo raden we aan om een gepaste website te laten ontwerpen en goede visitekaartjes en een degelijk logo te laten maken. Daarnaast is het ook belangrijk om social media accounts aan te maken en deze actief te onderhouden. Al deze dingen zorgen ervoor dat de eerste indruk van potentiële klanten goed is.

Doe waar je goed in bent

Het is zeer belangrijk om niet een te groot deel van de markt aan te willen spreken. Blijf dicht bij jezelf en doe waar je goed in bent. Ga voor een afgebakende, kleine markt en probeer daar een goede omzet te draaien. Het blijkt dat het in ieder geval veel makkelijker is om die goede omzet te draaien en dus te groeien als bedrijf.

Marktonderzoek

Voordat je een product op de markt brengt, is het handig om eerst een nauwkeurig marktonderzoek te doen. Zo weet je of het product, dat je gaat aanbieden, wel gewenst is. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar ook uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Als je geen marktonderzoek hebt gedaan en het product blijkt niet aan te slaan, kost dat natuurlijk een hoop geld. Door het marktonderzoek te doen, weet je wat de doelgroep graag wil hebben, waardoor je het aanbod daarop kunt aanpassen.

bedrijf-groeien-2

Lees ook: 7 voordelen van online boekhouding!

Bereikbaarheid is belangrijk

Zoals ook al eerder aangegeven, is het belangrijk om een overzichtelijke en professionele website te hebben, zodat potentiële klanten altijd informatie over jouw bedrijf kunnen vinden. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zoveel mogelijk telefonisch bereikbaar bent. Als je vaak niet telefonisch bereikbaar bent, zullen deze mensen het waarschijnlijk ergens anders proberen.

Neem niet te veel hooi op je vork

Een bekend probleem van ondernemers of zzp’ers is dat ze te veel hooi op hun vork nemen en alles dus zelf willen doen. Je zou bijvoorbeeld de administratie kunnen uitbesteden. Bespaar jezelf de stress en de tijd, want door dat soort werk aan een extern persoon of bedrijf over te laten, heb jij de mogelijkheid om jezelf en je bedrijf te ontwikkelen.

Zijn we tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

related posts