Home Featured Groeiend bedrijf? Tips voor het inrichten van je magazijn

Groeiend bedrijf? Tips voor het inrichten van je magazijn

by SanderW013
Tips voor het inrichten van je magazijn

Wanneer je bedrijf groeit komt er waarschijnlijk een moment dat je een (groter) magazijn nodig gaat hebben. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken in deze nieuwe omgeving moet deze goed ingericht worden. Doe dit niet zomaar en neem echt even de tijd om hier een goed plan voor te maken. Daar ga je later veel profijt van hebben. We helpen je graag op weg met deze tips.

Kies de juiste stellingen

Een van de belangrijkste functies van een (groot) magazijn is natuurlijk om veel voorraad op te kunnen slaan en om dit snel te kunnen bereiken wanneer je het nodig hebt. Om zoveel mogelijk voorraad kwijt te kunnen moet je de juiste stellingen kiezen. Er zijn enorm veel opties, van een palletstelling tot speciale bandenstellingen of stellingen met rolmechanismen. Om de juiste stelling te kiezen moet je goed nadenken over welke manier van stellen het het makkelijkste maakt om de producten uit de stelling te halen wanneer je het nodig hebt. Vaak werkt het erg efficiënt om hele pallets in de stelling te schuiven en gewoon af te stapelen van de pallet. De laatste tip voor het kiezen van stellingen is om ook te kijken naar tweedehands opties. Dit is duurzaam, goedkoper en van goede kwaliteit. Kijk daarvoor bijvoorbeeld bij Begra.

Gebruik belijning

In een groot magazijn waar wordt gewerkt met pallets, wordt vaak ook gereden met heftrucks. Als dit voor jouw (toekomstig) magazijn het geval is, is het erg belangrijk om belijning aan te brengen. Waar veel wagens rijden kunnen ongelukken gebeuren en dat willen we natuurlijk voorkomen. Met belijning kun je aangeven waar gelopen en waar gereden moet worden. Door dit duidelijk te scheiden kun je al een hoop ongelukken voorkomen. Zorg hierbij ook voor een plek waar pallets tijdelijk geplaatst kunnen worden, zodat deze niet op het voetpad eindigen en denk misschien zelfs na over looproutes. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, het kan ook de efficiëntie verhogen.

related posts