Home Featured Het belang van ergonomische meubels

Het belang van ergonomische meubels

by SanderW013
Het belang van ergonomische meubels

Je brengt heel wat uurtje door achter het bureau, maar is dit wel zo goed voor je lichaam? Veel mensen met een kantoorbaan werken achteloos door zonder erbij stil te staan dat het ook anders kan. Als je op een nieuwe werkplek komt, zul je niet direct vragen om een ergonomische bureaustoel. En als je al jaren bij dezelfde werkgever werkt, zal je het wellicht wel durven vragen, maar komt het eenvoudigweg niet in je op, omdat je niks anders gewend bent.

Maak het bespreekbaar op je werk. Ga met je collega’s en je baas zitten. Leg uit dat het hebben van ergonomische kantoormeubelen goed is voor het lichaam en dat dit uiteindelijk zichzelf zal terugbetalen bij de prestaties van het bedrijf. Ook is het goed duidelijk te maken dat de werkgever een verantwoordelijkheid heeft goed voor de werknemers te zorgen. Een paar kleine aanpassingen, die zeker niet al te veel geld zullen kosten, kunnen al een groot verschil maken.

Wat is er te krijgen?

Als het gaat om ergonomische kantoormeubelen dan gaat men veelal direct kijken bij bureaustoelen. Deze zijn ook het meest belangrijk. Een slechte houding is namelijk funest voor je rug, nek en de doorbloeding naar je benen. Ook kunnen je zenuwbanen worden afgekneld met spierpijn tot gevolg. Het klinkt allemaal niet zo erg, een beetje spierpijn, maar het is wel zo dat de spierpijn zich kan opbouwen door de jaren heen, waardoor men chronische klachten kan ontwikkelen.

Maar door gebruik te maken van de meubels, zoals bijvoorbeeld OfficeCity die aanbiedt, bespaar je jezelf deze problemen. Er is een groot assortiment met veel verschillende modellen met betrekking tot de bureaustoelen. Ook zijn er statafel te krijgen, waardoor je überhaupt niet hoeft te gaan zitten. En je kunt beugels krijgen voor je monitors waarmee je de monitor kunt afstellen op de perfecte hoogte. Dit zorgt ervoor dat je niet langer omlaag hoeft te kijken bij het gebruik van je scherm.

Kosten

Er zijn natuurlijk altijd de kosten. Speciale producten kosten nu eenmaal net even iets meer dan de gewone variant. Dit is bij ergonomische meubels niet anders. De meubels worden speciaal gemaakt om goed op het lichaam aan te sluiten en voldoende steun te geven. Logischerwijs moet je hier dan ook net iets meer voor betalen. Ben jij al overtuigt van het belang van de ergonomische meubels? Het is een slimme zet! Bespaar jezelf een hoop ellende in de toekomst en zorg dat jij in elk geval op een ergonomische stoel kunt zitten.

related posts