Home Evenementen Hoe organiseer ik een bedrijfsevenement? Wij leggen het je uit!

Hoe organiseer ik een bedrijfsevenement? Wij leggen het je uit!

by SanderW013
Hoe organiseer ik een bedrijfsevenement

Ben jij van plan om een bedrijfsevenement te organiseren, maar zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij leggen jou namelijk stapsgewijs uit welke praktische zaken jij moet regelen, zodat jij alles uit je bedrijfsevenement kunt halen. Lees in dit artikel 4 handige tips.

#1 Doelstellingen en doelgroep in kaart brengen

De belangrijkste eerste stap is om de doelstellingen en doelgroep in kaart te brengen. Bij de doelstellingen is het belangrijk om te achterhalen welke actie(s) bezoekers moeten uitvoeren na afloop van het event. Wat wil je dat je bezoekers doen na het event? Vervolgens ga je nadenken over hoe je dit gaat bereiken. Om in te spelen op je doelgroep, moet je eerst op onderzoek uitgaan. Dit kun je het beste doen door middel van een doelgroep-analyse. Als je deze punten hebt geformuleerd kun je verder naar de volgende stap.

#2 Het budget bepalen

Het is goed om het budget te bepalen voor het evenement. Denk hierbij aan de locatie, het eten en drinken en eventuele activiteiten. Het is handig om alle kosten eerst overzichtelijk in een programma, zoals Excel te zetten. Vraag verschillende offertes aan om te bepalen met welke bedrijven je verder gaat. Als je dit hebt gedaan is het belangrijk dat iemand uit je team of jijzelf het budget in de gaten houdt. Zo voorkom je onverwachte verrassingen vlak voor, of misschien zelfs tijdens het event.

#3 Een goede locatie

Een geweldig evenement begint natuurlijk bij de juiste locatie. Ook moet de locatie aansluiten op je bedrijfscultuur en je doelgroep. De locatie laat een eerste indruk achter en je wilt natuurlijk dat deze goed is. Daarnaast is het ook handig om te kiezen voor een centrale locatie, zodat het evenement voor iedereen goed bereikbaar is. Is jouw bedrijf in Noord Holland gevestigd? Organiseer dan een bedrijfsfeest in Noord Holland.

#4 De activiteiten van je bedrijfsevent

Als laatste stap inventariseer je de activiteiten van je evenement. Als je evenement in de ochtend begint en in de avond eindigt, is het handig om dit te verdelen in een apart ochtend- en avond programma. Daarnaast is het hierbij ook belangrijk om rekening te houden met pauzes om te eten en drinken. De activiteiten kun je het beste plannen via een schema, zodat alles overzichtelijk is voor jezelf en de bezoekers.

We hopen dat je met deze tips een geweldig event gaat organiseren. Veel plezier vast!

related posts