DELEN

Een eigen bedrijf beginnen is een spannende onderneming. Het handigst is natuurlijk als je zelf voldoende startkapitaal hebt om je bedrijf te starten. Er komt veel bij kijken. Een bedrijfsruimte huren, een bedrijfsauto aanschaffen, die natuurlijk van belettering moet worden voorzien. Kantoorinventaris, producten of grondstoffen die nodig zijn om te kunnen starten. Hier is geld voor nodig en dat moet ergens vandaan komen.

Een lening bij de bank

Als je een goed bedrijfsplan hebt is er een kans dat je een lening bij de bank kunt krijgen. De bank wil dan natuurlijk wel enige zekerheid dat het geleende geld ook terugkomt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een eigen woning als onderpand inzetten. Houd er dan wel rekening mee dat je huis daadwerkelijk verkocht zal worden als je niet in staat bent om aan je financiële verplichtingen te voldoen.

Financiering vinden via het internet

Op het internet zijn verschillende bedrijven actief die leningen verstrekken aan ondernemers. Het gaan dan vaak wel om bedrijven die al draaien, je moet voor zo’n lening vaak minstens 1 tot 3 jaar in business zijn en vaak ook een minimale jaaromzet halen. Zo’n lening kan een oplossing zijn, maar je betaalt er vaak wel een hoge rente op. Maar als je een grote order kunt binnenhalen waarbij je moet voor financieren dan kan zo’n lening de doorslag geven of je de order wel of niet kunt aannemen.

Crowdfunding

Heb je een nieuw product ontwikkeld en wil je dit in productie nemen dan moet er eerst geïnvesteerd worden voordat het eventueel geld gaat opleveren. De kost gaat voor de baat uit luidt het gezegde. Je kunt voor dit doel een online crowdfunding starten. Als je dit doet via een bedrijf dat crowdfunding faciliteert, houd er dan rekening mee dat van het bedrag dat binnenkomt een relatief hoog percentage aan kosten in mindering wordt gebracht als je een verzoek om uitbetaling doet. Het kan om die reden aantrekkelijker zijn om een speciale rekening te openen waar geïnteresseerden een bijdrage op kunnen storten. Zo krijg je in ieder geval niet te maken met extra kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here