Home Featured ICT-diensten, 3 tips voor het maken van de juiste keuze!

ICT-diensten, 3 tips voor het maken van de juiste keuze!

by SanderW013
ICT-diensten, 3 tips voor het maken van de juiste keuze

Ons dagelijks leven zit er vol mee: ICT. Dankzij informatie- en communicatietechnologie kunnen we werken op onze laptops, appen met onze smartphones en onze favoriete series kijken op tv. Ook als bedrijf zet je hoogstwaarschijnlijk op meerdere manieren ICT in. Heb je hier verstand van, dan implementeer je zelf alle slimme oplossingen, maar ligt jouw expertise elders en heb je geen tijd of zin om alle ontwikkelingen bij te houden, dan kan het handig zijn om gebruik te maken van externe ICT-diensten. Maar voor welke organisatie kies je en hoe doe je dat? Wij geven je 3 tips.

Tip #1: Breng in kaart wat je nodig hebt

ICT is breed, dus krijg voor jezelf helder op welk gebied je hulp nodig hebt. Heb je behoefte aan oplossingen voor thuiswerken, ben je op zoek naar een bedrijf dat cloudbeheer voor je kan verzorgen, of dient jouw bestaande IT-security naar een hoger niveau te worden getild? Ga na over welke kennis je zelf beschikt en bekijk waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Om in de toekomst meer zelfvoorzienend te zijn, kunnen ICT-specialisten ook jouw personeel trainen in ICT-vaardigheden.

Tip #2: Bereken je budget

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar: reken voordat je met iemand in zee gaat, uit wat je te besteden hebt aan ICT-diensten. Vraag offertes aan bij verschillende bedrijven en vergelijk de prijsopgaves met elkaar. Maak bovendien goede afspraken met de ICT-deskundige van jouw keuze, zodat je niet voor (financiële) verrassingen komt te staan. Bedenk wel: goedkoop is vaak duurkoop.

Tip #3: Kies voor een professional

Het zal vaak genoeg gebeuren dat er iemand wordt ingehuurd die eigenlijk niet genoeg verstand van zaken heeft. Spreek dus met vele experts, onafhankelijk of niet, en leg hen jouw vragen voor. Op basis van hun antwoorden en hulp kun je gemakkelijk ICT-diensten vergelijken. Een professional heeft dagelijks met deze kwesties te maken, dus die kan je als het goed is probleemloos oplossingen bieden. Kies voor een deskundige die gespecialiseerd is in dat gebied waarin jij ondersteuning nodig hebt. Een professional zal ook beter bereikbaar zijn; wel zo handig wanneer je technische problemen hebt.

Bonustip: Maak goede afspraken

Heb je een ICT-expert gevonden waarmee je in zee gaat? Fijn! Zorg dan wel dat jullie beiden een overeenkomst tekenen, die duidelijk maakt welke richtlijnen er gelden en die je garanties geeft. Zo weten jullie van beide kanten wie waar verantwoordelijk voor is, hoe snel er gereageerd moet worden en hoe snel iets moet worden opgelost.

related posts