Home Marketing Instagram gebruiken om je bedrijf te promoten: Zo doe je het!

Instagram gebruiken om je bedrijf te promoten: Zo doe je het!

by Jaro Broeklander
bedrijf-promoten-instagram

Voor het promoten van je bedrijf mag je social media beslist niet buiten beschouwing laten. Facebook, LinkedIn, Twitter, maar natuurlijk ook Instagram. Een goede social media  strategie is essentieel om veel potentiële klanten te bereiken. Hoe kun je Instagram nu inzetten om je bedrijf te promoten! Hieronder X tips!

Hoe werkt het?

Voor de mensen die nog niet bekend zijn met Instagram: het is een social media platform waarbij het voornamelijk om foto’s draait. Deze foto’s vormen samen je Instagram feed. Het is dus allereerst belangrijk om mooie foto’s te plaatsen die gerelateerd zijn aan je bedrijf.

Het bepalen van je doelgroep

Er zitten honderden miljoenen mensen op Instagram en het is nu eenmaal onmogelijk om deze mensen allemaal te bereiken. Een foto die jij plaatst heeft nu eenmaal een beperkt bereik. Daarom is het belangrijk om je doelgroep te bepalen. Stel je voor dat je een bedrijf hebt dat een speciaal soort hondenvoer verkoopt. Dan verkoop je uiteraard niets aan mensen die geen honden hebben. Je doelgroep is dus mensen met een hond.

bedrijf-promoten-instagram-2

Lees ook: Je uurtarief bepalen als ZZP’er: hoe pak je dit aan?

Gebruik de juiste hashtags

Nu heb je als het goed is je doelgroep bepaald en kun je aan de slag om de juiste hashtags uit te zoeken. Jouw foto’s worden namelijk niet alleen door je volgers gezien, maar ook op mensen die op hashtags zoeken die jij gebruikt hebt. Het is dus belangrijk om de juiste hashtags te gebruiken. De eenvoudigste manier om erachter te komen welke hashtags succesvol zijn is om even te ‘spieken’ bij je concurrenten. Kijk welke hashtags zij gebruiken en kopieer deze. Ook kun je enkele woorden die gerelateerd aan je bedrijf zijn intikken in de zoekbalk. In bovengenoemd voorbeeld van het hondenvoer zou jij bijvoorbeeld ‘dog’ of ‘hond’ kunnen proberen. Zo kun je zien welke hashtags met die woorden het meest gebruikt worden en dus het meest op gezocht wordt!

bedrijf-promoten-instagram-3

Lees ook: Tips voor een succesvolle online marketing!

Het verkrijgen van volgers

Er zijn verschillende manieren om aan volgers te komen. Zo kan dit met behulp van de juiste hashtags: mensen die zoeken op een hashtag die jij gebruikt komen zo bij jouw foto(s) terecht en als ze deze interessant vinden zullen ze je wellicht gaan volgen. Een andere manier is het inzetten van zogeheten influencers. Dit zijn Instagramgebruikers met een groot bereik. Zo kun je ze vragen om (tegen betaling) jouw merk te noemen in een van hun posts zodat mensen kennis maken met je bedrijf.

Wees constant

Nu je (hopelijk) een groepje volgers hebt, je doelgroep bepaald is en je hashtags bepaald zijn kun je beginnen met het posten van foto’s. Probeer zo constant mogelijk te posten. Over het aantal posts zijn de meningen verdeeld, maar als je net begint raden we je aan om eens per 2 dagen (minstens) een foto te posten. Zo blijft je account actief en heb je meer kans dat je foto’s in de feed van andere mensen belandt.

Het promoten van je bedrijf via Instagram is een tijdrovende klus, maar op de lange termijn pluk je hier zeker de vruchten van.

Heb jij ervaring met Instagram? Laat het ons weten in de comments hieronder!

related posts