Home Marketing Klanten vinden zonder budget: 6 tips

Klanten vinden zonder budget: 6 tips

by Jaro Broeklander
klanten-werven-low-budget

Het kan voor zelfstandig ondernemers soms lastig zijn om klanten te vinden zonder daar veel geld aan uit te geven. Als je geen grote reclame of sponsoring activiteiten kunt ondernemen is het vaak wat lastiger om klanten naar je toe te trekken. Met deze tips om zonder budget klanten te vinden wordt dit echter een stuk eenvoudiger.

1. Sociaal netwerksites

Een eenvoudige en moderne manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen is social media. Je kunt natuurlijk klanten proberen te bereiken door gebruik te maken van zakelijke netwerksites als LinkedIn. Maar ook op Twitter, Facebook en Instagram kun jij natuurlijk klanten bereiken. Begin bijvoorbeeld een eigen Facebookpagina voor je bedrijf en nodig zoveel mogelijk mensen uit om de pagina leuk te vinden. Zo kun je op een eenvoudige manier een behoorlijk groot publiek bereiken.

2. Geef iets weg

Door potentiele klanten eerst onbetaald kennis te laten maken met jouw producten of diensten, kun je mensen naar je toe trekken. Zo kunnen mensen zelf ervaren wat voor kwaliteit jij levert en is de kans groot dat ze vaker gebruik willen maken van jouw producten of diensten.

3. Zorg dat de eerste indruk fantastisch is

Er wordt wel eens gezegd dat een eerste indruk allesbepalend is en zo is het vaak ook in de ondernemerswereld. Wanneer een nieuwe klant zaken met jou doet is het dan ook enorm belangrijk om een geweldige eerste indruk te maken. Om te zorgen dat deze eerste indruk inderdaad een geweldige klantenbinder is, kun je jezelf een aantal kritische vragen stellen. Een belangrijke vraag is bijvoorbeeld: hoe welkom voelen nieuwe klanten zich bij mijn bedrijf? Een andere goede vraag die je jezelf zou kunnen stellen is: hoe snel reageer ik of vragen of bestellingen bij mijn bedrijf?

klanten-werven-low-budget-2

Lees ook: Zo voorkom je ‘schijnzelfstandigheid’!

4. Overtref alle verwachtingen

Een klant heeft natuurlijk allerlei verwachtingen wanneer hij zaken gaat doen met jouw bedrijf. Door al deze verwachtingen te overtreffen weet je haast zeker dat de klanten vaker bij jouw bedrijf terug zullen komen. Door klanten te belonen voor hun komst met bijvoorbeeld een cadeaubon of een ander presentje kun je de verwachtingen overtreffen. Maar ook persoonlijke aandacht door een vaste klant eens te bellen om te vragen hoe het gaat kan een goed idee zijn. Belonen van trouwe klanten in plaats van enkel welkomstaanbiedingen is ook een geweldige manier om klanten aan je te binden.

5. Doe iets extra’s

Door meer te doen dan jouw concurrenten kun je de klant aan je binden. Iets extra’s bieden aan de klant is hierdoor een garantie voor succes. Leef je in in de klant en bedenk wat voor extra’s jij zou kunnen doen.

6. Mond op mond reclame

Als je geen budget hebt om dure reclame in kranten of op internet aan te bieden kun je altijd nog profiteren van het geweldige effect van mond op mond reclame. Zorg dat jij goed werk levert aan klanten en vraag eens subtiel of ze nog mensen kennen die baat hebben bij jouw producten of diensten.

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

related posts