Home Featured Met deze tips richt je jouw koffiecorner op een gezellig en praktische manier in!

Met deze tips richt je jouw koffiecorner op een gezellig en praktische manier in!

by SanderW013
3 redenen om een steiger te gebruiken tijdens het schilderen

De koffiecorner is de plek waar werknemers samen komen en even de dag kunnen bespreken. Er wordt dan ook veel koffie gedronken en een hoop gelachen. De koffiecorner is dus een plekje in een onderneming die eigenlijk niet vergeten mag worden. Het is daarom een plek om even bij te kunnen komen en in alle rust je lunch te kunnen verorberen. Het dient dus een fijne plek te zijn voor werknemers. Hoe je deze plek het beste kan inrichten is af en toe een beetje lastig. Er zijn veel dingen die je kan doen om dit te bereiken, maar daar kun je vast een paar kleine tips voor gebruiken.

Koffie

Het meest belangrijke van deze plek is de koffie. Een goed koffiezetapparaat is dan ook een must voor de koffiecorner. Het heet immers niet voor niets een KOFFIE corner. Een goed koffiezetapparaat hoeft je geen wereldbedragen te kosten. Een koffiezetapparaat kun je ook voor kleinere prijzen vinden, bijvoorbeeld Vivakoffie. Daarnaast is het voor de werknemers ook fijn als de koffie net iets extra’s heeft. Denk bijvoorbeeld aan een cappuccino of een lekker kopje warme chocolademelk. Met een goede espresso machine kom je ook al een heel eind. Door net dat beetje extra te geven aan je werknemers zullen ze je dat in dank gaan afnemen.

Contact met collega’s

In het huidige tijdperk merk je waarschijnlijk wel dat er erg veel online gebeurd. Het thuis werken begint echt een ding te worden, maar ook op de werkplek zelf kun je een hoop zaken online regelen. Het is dan ook niet gek om de hele dag aan het werk te zijn en meer contact te hebben met je laptop dan met je collega’s. Een belangrijke plek om dat toch even samen te kunnen komen met je collega’s is de koffiecorner. In deze plek wil je dan ook zo min mogelijk elektronische apparaten vinden (behalve het koffiezetapparaat natuurlijk), zodat je echt samen kan bijkomen. Denk dus bij de inrichting van je koffiecorner niet aan laptops en televisies, maar misschien aan bordspelletjes of posters.

Fijne meubels

Na een aantal uren op je bureaustoel te hebben doorgebracht, is het vast een fijne gedachte om even op de bank neer te kunnen ploffen. Een koffiecorner kan dan ook goed ingericht worden met fijne banken en kleine salontafeltjes, in plaats van een grote tafel met stoelen. Richt de bank vervolgens verder in met gezellige en lekker zittende kussentje, zodat je hier echt op kan relaxen. Op deze manier creëer je een fijne plek om te zijn, en niet een standaard kantoorruimte.

Andere benodigdheden

Naast een goede koffiemachine heb je natuurlijk ook andere dingen nodig in een koffie corner. Een beetje suiker of melk in je koffie is geen overbodige luxe, dus ook deze kun je in schattige potjes opbergen, zodat het een leuke uitstraling geeft. Daarnaast is ook decoratie een belangrijk item van de koffie corner. Niks is zo saai als een witte muur. Behang de muur met posters die niks met werk te maken hebben.

related posts