Home Kantoor Waar moet je op letten bij de inrichting van een kantoor?

Waar moet je op letten bij de inrichting van een kantoor?

by Redactie
Waar moet je op letten bij de inrichting van een kantoor

De inrichting van een kantoor moet zorgvuldig gebeuren. Vaak wordt de inrichting voor een langere periode aangeschaft en dus is het belangrijk om hierin goede en verantwoorde keuzes te maken. Ook is het verstandig om over de toekomst na te denken. Verwacht je groei of krimp van je bedrijf, dan kun je daar nu alvast op inspelen met de inrichting. Het zou immers zonde zijn om al na korte tijd weer enorme verbouwingen te moeten laten uitvoeren.

Kies voor goed en deugdelijk kantoormeubilairk

Bezuinig niet op kantoormeubilair, en zeker niet op bureaus en bureaustoelen. Zeker als jij en je medewerkers vooral op kantoor werkzaam zijn en dus vele uren achter hun bureau doorbrengen is het belangrijk om voor goede meubels te zorgen. Een bureau dat na twee jaar in elkaar stort en een bureaustoel die na anderhalf jaar moet worden vervangen is niet echt een goede investering.

Verstelbare bureaus

Kies bij voorkeur voor bureaus die in hoogte verstelbaar zijn. Dit voorkomt klachten aan rug, nek en schouders bij medewerkers. Door naast een verstelbare bureaustoel ook een verstelbaar bureau aan te bieden kun je voor alle medewerkers een ideale werkplek creëren. Ook de opstelling van het beeldscherm ten opzichte van de lichtinval in een ruimte is belangrijk. Als het scherm goed leesbaar is zal dit ervoor zorgen dat je prettig kunt werken.

De vergaderkamer, iets om over na te denken

In veel bedrijven gaat veel tijd zitten in vergaderen. Bedenk daarbij dat het misschien wel efficiënter kan. Staand vergaderen is de nieuwe trend. Onderzoek en tests hebben uitgewezen dat een vergadering die staande wordt gehouden een stuk efficiënter verloopt dan wanneer iedereen comfortabel aan de vergadertafel zit. Als je je tijd zo efficiënt mogelijk wilt indelen dan zet je in de vergaderkamer niet alleen een tafel met stoelen neer, maar ook een paar statafels. Niet ieder overleg leent zich voor staand vergaderen, maar het is de moeite waard om het uit te proberen.

Besteed aandacht aan het klimaat

Een prettig werkklimaat is van groot belang. Klimaatbeheersing is dan ook een belangrijk punt, zeker bij nieuwbouw van kantoorpanden wordt hier veel aandacht aan besteed. Goede temperatuur- en vochtbeheersing zorgt voor een gezond werkklimaat. Deze investering zal zichzelf terugverdienen met medewerkers die met plezier werken en die zich minder vaak ziek zullen melden. Je kunt de klimaatbeheersing voor het gehele kantoor regelen of als je dat wilt per kamer.

Planten horen in een gezond kantoor

Het klinkt misschien als goede raad van je oma, maar in een kantoor horen levende planten thuis. Laat je dus niet verleiden met neppers omdat die alleen maar stofvrij gehouden hoeven te worden. Echte planten zuiveren de lucht en dragen dus bij aan een gezond klimaat op de werkplek. Als je een wat groter kantoor hebt en je hebt er niet zo’n zin in om zelf voor de planten te zorgen dan kun je dit ook uitbesteden aan een bedrijf. Zij komen dan op geregelde tijden langs om de planten van voeding te voorzien en eventueel bij te snoeien.

related posts