Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /srv/www/ondernemers-effect.nl/vhosts/www/htdocs/wp-content/themes/soledad/functions.php on line 165

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /srv/www/ondernemers-effect.nl/vhosts/www/htdocs/wp-content/themes/soledad/functions.php on line 165
Netwerken via LinkedIn: 6 tips - Ondernemers Effect
Home OndernemenNetwerken Netwerken via LinkedIn: 6 tips

Netwerken via LinkedIn: 6 tips

by Jaro Broeklander
linkedin-netwerk-2

Sociale netwerken worden steeds belangrijer voor de contacten tussen mensen. Voor het opbouwen en onderhouden van zakelijke contacten is LinkedIn een ideale tool.  Veel mensen weten echter niet precies hoe ze LinkedIn optimaal kunnen gebruiken. Met de volgende 6 tips is effectief netwerken via dit platform een fluitje van een cent.

1. Geven en nemen

Door aanbevelingen aan andere te geven zul je ze zelf ook vaker ontvangen. Een belangrijke regel om hierbij in acht te nemen is wel, dat je niet altijd een standaard aanbeveling terug moet geven. Het is belangrijk en verstandig om de aanbevelingen persoonlijk te maken en ze slim te gebruiken.

2. Zorg voor persoonlijke uitnodigingen

Een uitnodiging of connectieverzoek is de manier om contacten te leggen op LinkedIn. Het is bovendien de eerste indruk die mensen krijgen die nog niet op de hoogte zijn van jouw werkzaamheden. Door de uitnodigingen die je verstuurt te personaliseren zul je een nog betere eerste indruk achterlaten. In deze uitnodiging kun je wat over jezelf vertellen en bijvoorbeeld een vraag stellen om de aandacht te trekken.

3. Professionele foto

Je profielfoto is jouw visitekaartje op de site en deze moet dan ook een goede en professionele indruk geven. We zien nog regelmatig donkere of onscherpe foto’s langskomen en dit is zonde. Een goede foto laten maken door een professionele fotograaf of hobbyist met een goed toestel is niet duur en zeker de moeite waard. Een persoonlijke profielfoto laat zo veel mogelijk van jouw gezicht zien, is recent, scherp en bovendien goed belicht. Zorg dat je nette kleding aanhebt op de foto en een vrolijke gelaatsuitdrukking.  Wanneer je tussen een aantal foto’s twijfelt kun je vrienden en familie vragen wat zij de beste foto vinden. Voor de pagina van jouw bedrijf volstaat een mooie afbeelding van jouw logo.

linkedin-netwerk

Lees ook: 5 handige functies van LinkedIn die je nog niet kende!

4. Schenk aandacht aan jouw netwerk

Door met de knop interessant aan te geven dat je ergens interesse in hebt, kun je mensen en bedrijven in jouw netwerk de aandacht geven die ze verdienen. Ook kun je natuurlijk reageren op bepaalde posts en gebeurtenissen met de commentaar knop. Probeer niet overdreven veel te reageren maar schenk subtiel en strategisch aandacht aan belangrijke dingen op het sociale netwerk. Deze aandacht zal zich uiteindelijk meestal terugbetalen doordat mensen ook meer tijd aan jouw pagina zullen besteden. Wanneer jij op bepaalde zaken reageert kunnen ook connecties van connecties dit zien en zo kan jouw netwerk zich uitbreiden.

5. De optie ‘other’ gebruiken om jouw site op te laten vallen

Wanneer je jouw bedrijfswebsite aan jouw pagina toe wilt voegen kun je de optie bedrijfswebsite toevoegen natuurlijk gebruiken. De titel bedrijfswebsite is echter niet heel pakkend en opvallend, door de optie ‘other’ te gebruiken kun je een andere titel en meer informatie over de website op jouw pagina invoegen. Zorg voor een aantrekkelijke kop om zo nog meer mensen te enthousiasmeren over een bezoek aan jouw site.

6. Vul jouw profiel aan tot de 100%

Een volledig ingevuld profiel zorgt voor een betere vindbaarheid op zowel Google als LinkedIn. Een volledig ingevuld profiel zorgt concreet voor een hogere positie in de zoekresultaten. Het is de laatste tijd een stuk eenvoudiger om een volledig ingevuld profiel te krijgen doordat LinkedIn hier de vereisten voor heeft verlaagd.

Hoe zet jij LinkedIn in om je netwerk te vergroten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

related posts